Almanya’dan vize politikası tepkisi: Türkiye de listede yer alıyor!

Almanya, geçen yıl Çin, Fas ve Türkiye’den yapılan vize ret itirazlarını askıya alma kararını 30 Haziran 2025’e kadar uzattığını duyurdu. Bu kapsamda, Türk vatandaşları ret kararlarına karşı itiraz hakkı kullanamayacak...

Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı vize kısıtlamalarına bir yenisi daha eklendi. Özellikle Schengen bölgesinde Türk vatandaşlarının vize başvurularında reddedilme oranları rekor seviyelere ulaşırken, Almanya’dan tartışma yaratacak bir karar daha geldi.

RET ALAN TÜRK VATANDAŞLARI İTIRAZ HAKKINDAN MAHRUM

Son dönemde sınır bölgelerinde devriye ekipleri ve havalimanlarında ek güvenlik departmanlarıyla Türkiye’den gelen girişleri zorlaştıran Almanya, Türk vatandaşlarının vize ret itirazlarını bir yıl boyunca kabul etmeyeceğini açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl yaptığı duyuruda, Türkiye, Çin ve Fas’ta vize retlerine ilişkin itiraz başvurularının değerlendirilmesinin askıya alındığı belirtilmişti. Bu uygulamanın süresi bir yıl daha uzatıldı; 30 Haziran 2025’e kadar Türkiye’den yapılacak itirazlar otomatik olarak askıda kalacak.

VIZE BAŞVURULARINI HIZLANDIRMA GEREKÇESI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, kararın gerekçesi olarak "pandemi sonrasında artan vize başvuruları nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığını" belirtti. Bu yoğunluğun birçok merkezde vize randevularının gecikmesine yol açtığı ifade edilirken, başvuruları hızlandırmak için ret itirazlarını değerlendiren ekiplerin farklı alanlarda görevlendirileceği açıklandı. Yoğun talep karşısında kapasiteyi artırmak için alınan bu kararın, başvuru sahiplerinin randevu sürelerini kısaltacağı öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.