Almanya'nın soykırım kararına Meclis'ten ilk tepkiler

Almanya Federal Meclisi Bundestag, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onayladı. Bundestag'ın aldığı bu karar, TBMM Genel Kurulu'nda tepki çekti.Genel kurul çalışmaları öncesinde partilerin grup başkanvekilleri...

Almanya Federal Meclisi Bundestag, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onayladı. Bundestag'ın aldığı bu karar, TBMM Genel Kurulu'nda tepki çekti.

Genel kurul çalışmaları öncesinde partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri soykırım tasarısı üzerine görüşlerini dile getirdiler.

Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Alman Parlamentosunun aldığı bu üzücü kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak konıyoruz" dedi.

PARTİLERİN TEPKİLERİ

AKP, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri, Alman Parlamentosunun kararına tepki göstererek ortak bildiri çağrısı yaparken, HDP ise ortak bildiriye imza koymayacağını açıkladı.

MHP adına Grup Başkanvekili Oktay Vural açıklama yaptı. Vural karara tepki gösterdi ve Meclis'i karara karşı ortak tepki göstermeye davet etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Alman Federal Meclisi'nin görevi ve yetkisi olmadığı halde böyle bir karar aldığını ve kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yakın tarihi ile yüzleşmediği sürece bu tür kararlarla sık sık karşı karşıya kalacağını söyleyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'in ortak karşı bildirisine imza koymayacaklarını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Alman Parlamentosunun kararına tepki gösterdi.Bostancı, "Karar bizim için yok hükmündedir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız