Almanya'nın Ukrayna'ya asker gönderip göndermeyeceği konusunda açıklama geldi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, son sosyal medya paylaşımında, gerginliğin tırmandığı Rusya-Ukrayna Savaşı'na atıfta bulunarak, Alman ordusundaki askerlerin Ukrayna'ya yönlendirilmeyeceği kararını açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya üzerinden paylaştığı video mesajında, NATO'nun savaşın herhangi bir tarafında yer almadığını ve almayacağını vurguladı.

Scholz, "Bu böyle kalacak. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Bu mevzuda tüm müttefiklerimizle hem fikiriz," dedi.

Scholz, bu durumun Almanya'nın savaşa katılmayacağını ifade ettiğine dikkat çekti, "Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse; Almanya Başbakanı olarak, ordumuzdaki askerleri Ukrayna'ya göndermeyeceğim. Askerlerimiz buna güvenebilir ve siz de buna güvenebilirsiniz," ifadelerini kullandı.

Başbakan Scholz, müttefiklerle birlikte Ukrayna'ya sağlanacak desteği artıracaklarını belirterek, Ukrayna ordusunun özellikle hava savunması için acil olarak daha fazla mühimmat ve silaha ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Scholz, dün de Freiburg kentinde yaptığı açıklamada, "Ukrayna topraklarında Avrupa devletleri ya da NATO devletleri tarafından gönderilmiş hiçbir kara birliği, hiçbir asker olmayacak. Ülkelerimizde görev yapan askerler de savaşa aktif olarak katılmayacak," ifadelerini kullanmıştı.

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 26 Şubat'ta düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız," ifadesini kullanmıştı.

Macron ayrıca, 2 yılı aşkın bir süredir Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliğinin olmadığını, ancak bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti