Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor

Türkiye'den Almanya'ya iltica akını devam ediyor. 2024'ün ocak-ağustos döneminde 174 bin 369 kaçak göçmen Almanya'ya girdi. Bu süreçte Türk vatandaşları sığınma taleplerinin çoğunluğunu oluşturdu.

Türkiye'den Almanya'ya iltica akını sürüyor. Alınan önlemler etkili olmazken, 2024 yılının ocak ayından ağustos ayı sonuna kadar 174 bin 369 kaçak göçmen Almanya'ya girdi ve sığınma talebinde bulundu. 

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, sığınma talep edenlere aylık maddi yardım yapılırken, Almanya'dan sığınma isteyenlerin 20 bin 426'sı Türk vatandaşı. Ayrıca, 1,164 Türk vatandaşı yeniden sığınma talep etti ve bu yıl ülkeye kaçak giren Türk sayısı 26 bin 938'e ulaştı. Sadece ağustos ayında Almanya'ya kaçak yollarla gelen Türk sayısı 2 bin 304, temmuzda ise bu rakam 2 bin 177 olarak kaydedildi. Almanya'daki kaçak göçmen sayısı, hem temmuza göre hem de geçen yılın ağustos ayına göre artış gösterdi. Alman Göç ve İltica Birimi (BAMF) tarafından açıklanan ağustos ayı verileri, sınır kontrollerinin etkisiz olduğunu ortaya koyuyor.

Aşırı sağ görüşlerin yükselmesi dikkat çekiyor. Kaçak göçmenlere yapılan mali yardımlar, Alman toplumunda yoğun tepkilere yol açarken, aşırı sağ parti AfD'nin oylarında önemli bir artış yaşandı. Bazı eyaletlerde AfD, Hitler döneminden bu yana ilk kez birinci parti oldu. Her bir göçmene, ilticası kabul edilmeden önce 470 Euro, kabul edildikten sonra ise 575 Euro aylık yardım yapılması, kaçak göçü teşvik eden bir faktör haline geldi. İltica talebi kabul edilen aileler ise daha fazla yardım alıyor.

İltica talebi reddedilen Türk vatandaşları, ilk ayak bastıkları AB üyesi ülkeye geri gönderilecek ve ardından Türkiye'ye iade edilecek. Ancak birçok kişi bu süreçte izini kaybettirdiği için geri gönderim süreci sağlıklı bir şekilde yürütülemiyor. Türk vatandaşlarının iltica taleplerinin reddedilme ihtimali yüzde 90 civarında. Suriyeli ve Afganların iltica taleplerinin ise reddedilme oranı yüzde 10-15 arasında değişiyor. Türkiye üzerinden gelen diğer ülke vatandaşları da, ilticaları kabul edilmezse aynı yöntemle geri gönderilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.