Alp Gürkan beraat etti

Ünlü işadamı Korkmaz Yiğit ile aralarında eski Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın da bulunduğu toplam 18 sanıklı davada karar çıktı. "Suç örgütü kurmak", "hileli iflas" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi...

Ünlü işadamı Korkmaz Yiğit ile aralarında eski Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın da bulunduğu toplam 18 sanıklı davada karar çıktı. "Suç örgütü kurmak", "hileli iflas" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanıkların beraatine karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16. celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Korkmaz Yiğit ve Ayhan Yılmaz ile şikayetçiler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Süleyman Cemil Bahadır katıldı.

''ŞÜPHEDEN SANIK YARARLANIR İLKESİ DİKKATE ALINARAK...’

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Asım Ekren, iddianamede yer alan eylemlerin her türlü şüpheden uzak inandırıcı ve mahkumiyeti gerektirir şekilde delillendirilemediği, şüpheden sanık yararlanır ilkesi dikkate alınarak atılı suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep etti. Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek beraatlerini istedi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Mahkeme kısa bir aradan sonra verdiği kararında sanıklardan Korkmaz Yiğit'in atılı "Örgüt yöneticiliği", "Hileli İflas", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Amme alacakları usulü hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan beraatine karar verdi. Sanıklar Salih Alparslan, Alp Gürkan, Gürbüz Yiğit, Sibel Yıldız, Ömer Saçaklıoğlu, Kemal Gülman, Lemi Gülman, Sema Cıngıllıoğlu, Mehmet Erdoğan, Fuat Araz, Kahraman Yiğit, Mert Yiğit, Metin Aşık, Ethel Valid, Firdevs Erentuğ, Kemal Kömür ve Ayhan Yılmaz'ın ise "Örgüt üyeliği", "Hileli iflas" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından beraatine hükmedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Eski ABD Hazine Bakanı: Güçlü Doların Rolü ve Borç Kontrolü
Nisan'da Kazandıran Yatırım Araçları: BIST 100 ve Külçe Altın Öne Çıkıyor!
Almanya'da Sanayi Üretimi Mart Ayında Beklenmedik Şekilde Düştü
ABD Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi Beklentisi: Morgan Stanley Analizi
İsveç Merkez Bankası, Politika Faizini İndirerek Ekonomik Canlanmaya Destek Verdi