Alparslan Bayraktar: Suriye'nin Enerji Altyapısı İçin 500 Milyar Dolarlık Yatırım Gerekiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye'nin enerji altyapısı ve petrol potansiyelini artırma hedefiyle yakın zamanda Suriye'yi ziyaret edebileceklerini açıkladı. Türkiye, Suriye'ye elektrik ve akaryakıt ihracatını sürdürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye'deki enerji altyapısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Suriye'deki durum bizi de yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle yoğun ilgileniyoruz" dedi. Ayrıca, Suriye'yi ziyaret etmeyi düşündüklerini belirterek, "Türkiye'de de petrol arıyoruz. İyi çalışmalarla Suriye'deki potansiyel artabilir" ifadelerini kullandı.

SİYASİ VE ENERJİ İSTİKRARI VURGUSU

Suriye'deki enerji sorunlarının, ülkenin istikrarı için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Bayraktar, elektrik gibi temel enerji kaynaklarının sağlanmasının, Suriye'nin normalleşmesi için hayati olduğunu belirtti. Rejimin devrilmesinin ardından altyapının büyük ölçüde tahrip olduğuna değinen Bayraktar, Türkiye'nin bu alanda çözüm önerileri sunduğunu açıkladı. Halep’e elektrik sağlamak için önümüzdeki 6 ay içinde rahatlatıcı adımlar atabileceklerini de söyledi.

SURİYE'YE ENERJİ İHRACATI DEVAM EDİYOR

2017 yılından bu yana Suriye'ye elektrik ve akaryakıt ihracatına devam eden Türkiye, özel sektörün de devreye girmesiyle daha geniş bir çözüm planı üzerinde çalışıyor. Bayraktar, Halep’e doğalgaz verilebileceğini ve özel sektörün uzun dönemli yatırımlar yapabilmesi için finansman arayışında olduklarını belirtti.

PETROL ÜRETİMİNİN ARTIRILMASI BEKLENİYOR

Suriye'nin eski petrol üretim kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Bayraktar, savaş nedeniyle bu üretimin 600 bin varil azalmakla birlikte, bu sahaların profesyonel ellerde yeniden işlenmesiyle potansiyelin artabileceğini belirtti. Türkiye'nin de kendi topraklarında petrol arama çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bayraktar, Suriye'deki potansiyel için olumlu bir gelecek öngördü.

SURİYE'NİN ALTYAPI İHTİYACI

Suriye'nin yeniden inşa edilmesi için ciddi bir yatırım gereksinimi bulunduğunu belirten Bayraktar, BM'nin 500 milyar dolarlık yatırım gereksinimi raporuna atıfta bulundu. Bayraktar, altyapı çalışmaları ile Suriye'nin ekonomisinin yeniden güçlendirilebileceğini ve ülkenin petrol kaynaklarının yeniden ekonomiye kazandırılabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.