Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü!

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, Dünya'ya başarılı bir dönüş gerçekleştirdi. Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte Dragon kapsülüyle Florida eyaleti açıklarındaki okyanusa iniş yapan Gezeravcı, Axiom Space'in canlı yayınıyla karaya döndü.

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, Dünya'ya başarılı bir dönüş gerçekleştirdi. Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte Dragon kapsülüyle Florida eyaleti açıklarındaki okyanusa iniş yapan Gezeravcı, Axiom Space'in canlı yayınıyla karaya döndü. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Ax-3 ekibini ISS'den ayrıldıktan sonra yaklaşık 36 saatlik bir yolculuğun ardından Dünya'ya ulaşmayı başardı ve Florida açıklarındaki okyanusa indi. Kapsülün, yer ekibi tarafından gemiye alınması için hazırlıklar devam ediyor.

Ax-3 ekibi, ISS'den 7 Şubat'ta ayrılmış ve yaklaşık iki hafta süren bir uzay görevinin ardından Dünya'ya geri dönmüştü. Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu mürettebat, Dragon kapsülüyle ISS'ye ulaşmadan önce 20 Ocak'ta başarılı bir fırlatma gerçekleştirmişti. NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan kapsül, ISS'e ulaşarak mürettebatın uzaydaki görevine başlamıştı. Gezeravcı'nın başarılı dönüşü, Türk uzay tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.