Alper Taş: Türkiye'yi sağ siyaset böldü, biz yeniden kuracağız

Orhan ŞAHİN / ABC GAZETESİHaziran Hareketi'nin öncülüğüyle Kartal'da organize edilen Teslim Olmayacağız Mitingi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 'Başkanlık dayatmasına, OHAL rejimine Teslim Olmayacağız' diyerek yeni bir ortak...

Orhan ŞAHİN / ABC GAZETESİ

Haziran Hareketi'nin öncülüğüyle Kartal'da organize edilen Teslim Olmayacağız Mitingi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 'Başkanlık dayatmasına, OHAL rejimine Teslim Olmayacağız' diyerek yeni bir ortak muhalefet alanı yaratmak amacıyla organize edilen miting Saray'ın ve yandaşlarının hedefi oldu.

MİTİNG BAŞARILI OLDU

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş'a göre mitinge yönelik bu saldırılar dahi, Kartal'da bir araya gelen on binlerin başarısı. 

Kartal Mitingi'ni ABC'ye değerlendiren Alper Taş, etkinliğin başarılı olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi de olan Taş'a göre, iktidara yakın medya kuruluşları tarafından mitingin hedef gösterilmesi, hem yandaşların korkusunu hem de mitingte ortaya çıkan iradenin doğruluğunu ve başarısını gösteriyor. 

'CHP'YE OPERASYON'

"AKP rejimine karşı olan, OHAL'e, başkanlığa karşı olan herkese terörist yaftası vurulmaya çalışılıyor. Gördüğümüz kadarıyla CHP'ye yönelik de böyle bir operasyon var. Ancak CHP'nin buna direnmesi gerekirdi" diyerek, CHP'nin Kartal mitingine ilişkin tavrını eleştirdi. Taş, "Bu tarz demogojilere prim verilmemesi gerekir" dedi. 

AKP'YE KARŞI OLAN EN GENİŞ KESİM BİRLEŞTİRİLMELİ 

Her şeye rağmen CHP tabanın orada olduğunu vurgulayan Alper Taş, "Onla görülmeyelim bununlara görülmeyelim korkusu yanlış. HDP'nin politikalarını benimsemeyebiliriz, ama yapılması gereken AKP rejimine karşı en geniş kesimlerle bir araya gelmektir. Zaten AKP medyası başkanlığa karşı olan herkesi hedef almayı görev saymış" diye konuştu. 

CHP'nin tavrında provokasyon korkusunun da olduğunu belirten Haziran Yürütme Kurulu üyesi Taş, "Aydınlık gazetesi çevresinin CHP içine oynaması ve AKP'ye yakın medyanın spekülasyonları CHP yönetiminde, partiye yönelik bir provokasyon olur mu korkusuna yol açtı" dedi. 

YANDAŞLARIN PROVOKASYONU BOŞA DÜŞTÜ

Mitingte kardeşlik, demokrasi, laiklik, özgürlük temalarının öne çıktığını ve yandaşların bütün saldırılarının boşa düştüğünü vurgulayan Alper Taş şunları söyledi:

"Türkiye'yi bu zihniyet böldü. Türkiye'yi bölen, parçalayan sağ ve siyasal İslamcı zihniyettir. Türkiye'yi onlar böldü, bizler birleştireceğiz. Eşitlik, özgürlük ve laiklik tememlinde Türkiye'yi birleştireceğiz. Bizim de şiarımız budur. Türkiye'yi yeniden kurma iradesini ortaya koymak ve bunların karşısına eğilip bükülmeden çıkmak gerekiyor." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır