Altaylı "Dursun Özbek Yolsuzluk İddialarını Araştırmayı Değil, İftiracıları Yakalamayı İstiyor"

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında Galatasaray Kulübü'ndeki karaborsa bilet satışı iddialarını gündeme getirdi. Dursun Özbek'in savcılığa yaptığı suç duyurusunu eleştiren Altaylı, "Yolsuzluk iddialarını araştırın demiyor, iftiracıları yakalayın diyor" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, kişisel YouTube kanalında Galatasaray Kulübü'ne yönelik karaborsa bilet satışı iddialarını gündeme getirdi. Altaylı, Dursun Özbek'in savcılığa verdiği ifadeyi paylaşarak, "Savcılığa yolsuzluk iddialarını araştırın demiyor" dedi.

Altaylı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Mahkemeden celp geldi!"
"Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, 'Ben suç duyurusunda bulundum' demiş. Mahkemeden celp geldi, 'Galatasaray'a iftira atıyorlar, yolsuzluk varmış gibi haber yapıyorlar, bulun ve cezalandırın' diye suç duyurusunda bulunulmuş."

"İftiracıları yakalayın diyor"
"Özbek, konunun araştırılmasını istemiyor; 'İftira atanları bulun' diyor. Bilet yolsuzluğunu, karaborsayı, kulüp hesaplarını incelememizi istemiyor."

"Gerçek olmayan şeyleri söylüyor"
"Şaşırdım. Dursun Özbek kadar gerçek dışı şeyler söyleyen başka birine tanık olmadım. Üç gün sonra savcılık çağırınca her şey ortaya çıkacak."

"Savcılık ifadesi bende var"
"Dursun Bey'in savcılık ifadesi elimde mevcut. O da yolsuzluk iddialarına değinmiyor, 'Asılsız haber yapanları bulun' diyor. Sonuçta beni kulüpten atabilirler."

"İstifa edeceğim diyordum, etmeyeceğim"
"Galatasaray'dan istifa edeceğimi düşünüyordum, ama etmeyeceğim. Kulüp üyesi olarak bu konuları gündeme getirme hakkım var. Eğer kulüp gereğini yapmıyorsa istifa edebilirim."

"Bütün kulüplerde böyle şeyler var"
"Benzer yapılar diğer kulüplerde de var. Karaborsa işine bulaşmamış kulüp yok. Beni rahatsız eden, bazı kişilerin bu durumdan çıkar sağlaması. Eğer ben Bankalar Birliği'nde olsam, incelemeyi başlatırım çünkü bu durum sözleşmelere aykırı."

İşte Dursun Özbek'in ifade tutanağı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.