Altaylı: "Ortak Mutabakat Metni" çok üst perdeden olmuş; somut lazım somut

"Okuyabildiğim kadarı ile ben de yazılanları beğenmekle beraber, bunların bazılarının nasıl yapılacağı ya da yapılabileceği konusunda kafamda soru işaretleri oluşturmadı değil. Ancak çok açık söyleyeyim. Bu metin çok üst perdeden olmuş"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni için, "Okuyabildiğim kadarı ile ben de yazılanları beğenmekle beraber, bunların bazılarının nasıl yapılacağı ya da yapılabileceği konusunda kafamda soru işaretleri oluşturmadı değil. Ancak çok açık söyleyeyim. Bu metin çok üst perdeden olmuş" yorumunu yaptı. 

"Muhalifler açısından makul ve makbul, ancak AK Parti’den kopmaya çalışan lakin zorlanan seçmene yönelik hiçbir anlam ifade etmiyor" diyen Altaylı, şu örnekleri verdi:

"Mesela, 'Başlatılan konut kampanyalarında ödemeler sabit hale getirilecek, vatandaş düşürülmesi iktidarın sorumluluğunda olan enflasyon karşısında ödeme güçlüğüne düşürülmeyecek. Bunun için gereken kaynak, KOİ projelerinden sağlanacak tasarruf ile elde edilecektir'.

Ya da 'Fakirlik sınırı altında olan vatandaşlara TOKİ vasıtasıyla bedelsiz olarak konut verilecek ve bu konutların finansmanı Kanal İstanbul gibi verimsiz bir proje hayata geçirilmeyerek sağlanacak kaynaktan yapılacaktır' veya 'Tarımsal destekler ürünün devlet tarafından değerlendirilmesi şeklinde verilecek, bu destek karşılığında kamu tarafından alınacak tarımsal ürünler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet yardımı olarak dağıtılarak yardımlarla aracıların değil, üreticinin zenginleşmesi sağlanacaktır' gibi elle tutulur, gözle görülür vaatler.

Yani somut, bu tarz seçmenin gönlünü kazanacak sözler. Kim bilir belki de bu gibi müjdeler Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının vermesi için bu metne alınmamıştır. İnşallah…" 

Yazının tamamı için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”