Altın alacaklar dikkat, kuyumcularda yeni bir dönem başlıyor: Rekor para cezası yolda

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, sektördeki kayıt dışılığın engellenmesi için mevcut yasaların yetersiz olduğunu vurguladı. Sönmez, "Yakında birçok kuyumcuya ceza verilecek" uyarısında bulundu.

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, sektörün kanunlarının güncel olmadığını ve Avrupa Birliği standartlarına uymadığını belirterek, sadece denetimlerle sorunların çözülemeyeceğini vurguladı. Sönmez, "Kanunlar düzeltilmediği sürece sektörden çıkışlar devam edecek," dedi. Denetimler sonucunda birçok kuyumcuya ceza verileceği de açıklandı.

DENETİMLER YOĞUNLAŞTIRILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahının 16 bin 46 lira olduğunu açıklamasının ardından, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri denetimlerini artırdı ve 36 şehri kapsayan bir denetim süreci başlatıldı.

Timuçin Sönmez, sektördeki kayıt dışılığın ana sebebinin yetersiz kanunlar olduğunu belirterek, sorunlar çözülmeden denetimlerle bir sonuca varmanın imkansız olduğunu ifade etti. Ayrıca altın muhasebesinin doğru yapılması ve KDV matrahının gelir vergisi usulüne uygun olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Sönmez, "Vergi denetimi önemli, herkes vergisini ödemeli. Ancak altın fiyatlarının yükselmesi ve sosyal medyanın etkisi konuyu olduğundan fazla büyüttü," dedi.

SEKTÖRDE KAYIT DIŞILIK YAYGIN

Sektör çalışanları da kayıt dışılığın üretimde yaygın olduğunu belirterek, birçok kuyumcunun vergiden kaçınmak için yöntemler geliştirdiğini, stokta görünmeyen ürünlerin vitrinlerde sergilendiğini dile getirdi. Yakın zamanda birçok kuyumcuya ceza kesileceğini belirterek, bu adımın sektörün düzelmesi için önemli olduğunu söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.