Altın Fiyatları Artarken, Fed ve TCMB’den Beklentiler!

Altın fiyatlarındaki yükseliş, ons fiyatının artmasıyla paralel olarak devam ediyor. Fed'in faiz indirim beklentileri belirsizliğini korurken, TCMB'nin politika faizi sabit bırakması bekleniyor.

 
Altın fiyatları, ons fiyatındaki artışla birlikte yükselişini sürdürüyor. Fed'in faiz indirim beklentileri ve TCMB'nin politika kararları yakından izlenirken, teknik analizler 2.040 ve 2.060 dolar seviyelerinin direnç, 2.020 ve 2.000 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak altının gram fiyatı yüzde 0,3 primle 2 bin 18 liradan günü tamamladı. Altın gramı günü 2 bin 25 lira seviyesinden işlem görerek başladı. Şu anda ise saat 10.20 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 2 bin 25 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 390 liradan, Cumhuriyet altını ise 13 bin 810 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı bugün yüzde 0,3 artarak 2 bin 30 dolardan alıcı buldu. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair belirsizliğin sürdüğünü ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının, para politikasını hızlı gevşetme mevzusunda endişelerini gösterdiğini belirtti.

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin enflasyonun düşürülmesinde daha fazla ilerleme kaydedilmesinin beklenenden daha uzun sürebileceği ihtimaline ağırlık verdiği görüldü. Para piyasalarında Fed'in martta faizi sabit bırakacağı beklentisi korunurken, bankanın mayısta faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 29, haziranda başlama ihtimali ise yüzde 70 olarak fiyatlanıyor.

Yurt içinde ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Ekonomistlerin tümü, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını beklerken, yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 36,25 oldu. Bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra haftalık para ve banka istatistikleri, dünya genelinde ise öncü imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuru verilerinin takip edileceği ifade edildi. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı