Altın fiyatları artış gösterdi: Kuyumcuların umutları gurbetçiler ve düğünlerde!

Geçen yıl deprem, bu yıl da altın fiyatlarındaki artış nedeniyle sakin bir dönem geçiren Gaziantep'teki kuyumcular, umutlarını gurbetçilerin gelmesine ve nişan ile düğünlerin artmasına bağladı.

Geçen yıl deprem, bu yıl da altın fiyatlarındaki artış nedeniyle sakin bir dönem geçiren Gaziantep'teki kuyumcular, umutlarını gurbetçilerin gelmesine ve nişan ile düğünlerin artmasına bağladı. Düğün, nişan ve sünnet gibi törenlerde en yoğun alışveriş yapılan yerlerden olan kuyumcular, son bir haftadır altın fiyatlarının yükselmesiyle geçmiş yıllara göre sessiz bir sezon geçiriyor. Kuyumcular, bu durgun dönemin ardından gurbetçilerin gelmesini ve düğün sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor, böylece daha verimli bir sezon geçireceklerini umuyor.

"GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZIN GELMESİ İLE İŞLERİMİZİN DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kuyumcu Burak Babaoğlu, gurbetçilerin Gaziantep'e gelmeye başlamasıyla birlikte işlerinde hareketlenme olacağını vurguladı. Yaz tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin ağustos ayından itibaren Gaziantep'e akın edeceğini belirten Babaoğlu, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte işlerinin canlanmaya başladığını dile getirdi. Babaoğlu, temmuz ayının sonunda gurbetçi vatandaşların gelmesiyle işlerinin daha da ivme kazanacağını öngördüklerini ifade etti.

"ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Burak Babaoğlu, altın fiyatlarının artış trendinin devam edeceğini belirtiyor. Şu an 24 ayar saf altın fiyatının 2 bin 650 liraya kadar çıktığını söyleyen Babaoğlu, altının güvenilir bir yatırım limanı olarak yatırımcılarına kazandırmaya devam ettiğini vurguluyor. Öngörülerine göre, altın fiyatlarının 2 bin 900 ile 3 bin lira arasına çıkabileceğini bekliyor. Cumhuriyet altınının fiyatının ise 17 bin 300 liraya yükseldiğini ifade eden Babaoğlu, bu yılbaşından itibaren vatandaşların genellikle altınlarını bozdurduklarını ve bazılarının yatırım amaçlı altın aldıklarını belirtiyor. Ayrıca, düğün hazırlıklarına yeni başlayan vatandaşların da olduğunu ekliyor.

"GURBETÇİLER YATIRIM AMAÇLI DA ALTINA ALIYOR"

Burak Babaoğlu, düğün hazırlığı yapanlara altın fiyatlarının daha fazla yükselmeden ihtiyaçlarını karşılamalarını öneriyor. "Vatandaşlarımızın fiyatların daha da artmadan gerekli altınları hemen temin etmelerini tavsiye ediyorum" diyen Babaoğlu, ağustos ayında gurbetçilerin gelmesiyle işlerinde olumlu bir ivme yaşanacağını düşündüğünü belirtiyor. Temmuz ayının ortasında olmamıza rağmen beklenen hareketliliğin henüz başlamadığını ifade eden Babaoğlu, gurbetçilerin gelmesinin düğün sezonunu canlandıracağını ve alışverişlerin artmasını sağlayacağını dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.