Altın Fiyatları: Çeyrek Altın Değerindeki Son Durum - 6 Şubat Altın Fiyatları

Altın fiyatları, dolar ve tahvil getirilerinin baskısı altında kalarak son iki haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor. Gram altın 1995 lira, çeyrek altın ise 3 bin 274 liradan satılıyor. Güncel altın fiyatları haberimizde

Altın fiyatları, dolar ve tahvil getirilerindeki baskı nedeniyle geçtiğimiz iki haftanın dip seviyelerine yakın seyrederken, spot piyasada ons başına altın fiyatı dün, 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından hafif bir yükselişle 2 bin 29 dolara ulaştı.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM FİYATLARI

Gram altın 1995 lira, çeyrek altın ise 3 bin 274 liradan işlem görüyor.

FED VE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ

ABD Merkez Bankası (Fed) beklentileri, piyasada belirleyici faktör olmaya devam ediyor. Yatırımcılar, politika faizinin tahminlerden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağını ve faiz indirimlerinin gecikebileceğini öngörüyor. Geçen yıl 150 baz puanlık bir faiz indirimi fiyatlanırken, şu anda indirim beklentisi 115 baz puanda seyrediyor.

YÜKSEK GETİRİLER VE DOLAR

ABD Hazine tahvillerinin getirileri yüksek seyrederken, dolar da Fed'in agresif faiz indirimleri yapma ihtimalinin düşmesiyle üç ayın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi, altı önemli para birimine karşı ölçüldüğünde son olarak 104,35 seviyesine geriledi.

Özetle, altın fiyatlarındaki seyir, dolar ve tahvil getirileriyle şekillenirken, Fed'in faiz politikasına ilişkin beklentiler piyasada belirleyici faktör olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı