Altın Fiyatları Rekor Kırmaya Devam Ediyor! Kapalıçarşı'nın Gözü 5 Kasım'da

Son dakika haberlerine göre altının fiyatı rekor kırarak piyasalarda büyük bir dalgalanmaya neden oldu. Bu gelişmeyle birlikte gram altın tarihindeki yükselişi bir kez daha güncelleyerek dikkatin dikkatine dikkat çekti.

SON DAKIKA: ALTIN FIYATLARINDA YENI REKOR VE PIYASA GELIŞMELERI

Altının fiyatı, merkez bankalarının faiz indirimleri oranı ve artan jeopolitik riskler nedeniyle dün 2.740,61 doları test ederek yeni bir rekor tazelemişti. Ancak gün sonunda yüzde 0,1 düşüşle 2.719,82 dolardan kapandı. Bugün altın, yüzde 0,5 artışla 2.734 dolarlık işlemde seyrediyor.

GRAM ALTIN VE DIĞER FIYATLAR

Dün, arkasında bu yükselişten destek alan gram altın, tarihi zirvesini bir kez daha güncelleyerek bugün Kapalıçarşı'da 3.165 TL'den yapılan işlemi gördü. Çeyrek altının fiyatı 5.327 TL'ye ulaşırken, Cumhuriyet'te ise 21.529 TL'den değerleniyor.

FED'IN YUMUŞAK İNIŞ SENARYOSU GÜÇLENIYOR

Küresel piyasada, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası, jeopolitik riskler ve ABD'nin tarihindeki dönemin değişimini belirlemeye devam ediyor. ABD'den gelen güçlü makroekonomik veriler, kriz endişelerini azaltırken, Fed'in uyguladığı sıkı para politikası enflasyonun yaklaşmasına yardımcı oldu.

Sıkı para politikası sonrasında ABD'deki piyasa güçlü kalırken, aşırı ısınmadan kaçınarak makul bir büyüme devam ederken, ekonomideki yumuşak çıkış senaryoları normal. Tüm bu gelişmelerle birlikte, Fed'in faiz beklentileri de bir miktar zayıfladı. Mevcut piyasa projeksiyonları, yıl sonuna kadar 50 baz puanlık faiz indirimi beklentileriyle dengelenmiş durumda. Ancak ABD'deki enflasyon verileri güçlü olmaya devam ederse, Aralık ayında Fed'in faiz indirimi dairesi muhtemel.

PIYASALARDA BELIRSIZLIKLER DEVAM EDIYOR

Ayrıca, 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine ilişkin ödüller ve Orta Doğu'daki artan süreler, piyasalarda karşılaşmalar sürüyor.

KAPALIÇARŞI KUYUMCULARINDAN ALTIN TAHMINLERI

Kapalıçarşı'daki kuyumcu esnafından Hüdayi Zorlu, Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada hem gram altın hem de altın çeyrek için yıl sonu tahminlerinde bulundu. Altın fiyatlarının henüz zirve noktasına ulaşmadığını belirten Zorlu, "Gram altın bu ayın sonu ve Kasım ayının ilk haftasında 3.200 – 3.250 TL'yi görecek. Ardından 10-15 gün süren bir duraksama dönemine girecek. Yıl sonu ve 2025'in başında ise gram altının fiyatının 3.500-3.600 TL civarında olmasını bekliyoruz. Çeyrek altın için ise yıl sonu tahminimiz 5.700-5.800 TL şeklinde konuştu.

Bule birlikte altın fiyatlarının nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.