Altın Fiyatları Yükselişte: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri Ne Kadar?

Yatırımcılar, altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatları merak konusu. Peki, güncel altın fiyatları ne durumda? 27 Eylül 2024 itibarıyla çeyrek altın ve gram altın değerleri nedir?

Ons altın haftanın son işlem gününe tarihi zirve seviyelerine yakın bir performansla başladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçtiğimiz ay başlattığı faiz indirim döngüsünün devam edeceği yönündeki beklentiler artış gösterdi.

Bugün ons altın fiyatı, yüzde 0,37 oranında bir düşüşle 2.662 dolardan işlem görüyor. Önceki gün 2.685 dolarla tarihi zirvesini gören ons altın, fiyatlarını bu seviyede koruyor.

Gram altın, haftanın son işlem gününde 2.926 Türk Lirası'ndan işlem görürken, çeyrek altın da 4.784 Türk Lirası seviyesindeydi. Bu fiyatlar, ons altının performansına paralel bir seyir izliyor.

FED’İN ENFLASYON GÖSTERGESİ AÇIKLANDI

Fed'in enflasyon göstergesi olan çekirdek tüketim harcamaları endeksi (PCE), beklentilerin altında kalmış durumda. Aylık bazda yüzde 0,1 artış gösteren çekirdek PCE, yıllık bazda ise yüzde 2,7’ye yükseldi. Bu veri sonrasında, Fed’den kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentileri güçlendi.

Dolar endeksi ise kayıplarını artırarak, yüzde 0,22 düşüşle 100,37 seviyesine geriledi.

PETROLDE KESKİN DÜŞÜŞ

Petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüş, küresel düzeyde dezenflasyon açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Brent petrol, bugün yüzde 0,52 düşüşle 71,23 dolardan işlem görüyor ve haftalık düşüş oranı yüzde 5’e yaklaşıyor.

Fransa’da enflasyon, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) hedef seviyelerinin altına inmiş durumda. Ülkede yıllık enflasyon, Eylül ayında 2021’den bu yana ilk kez yüzde 2'nin altına düştü.

Euro Bölgesi’nde ise, ekonomiye güven Eylül ayında 0,4 puan gerileyerek 96,2 seviyesine düştü. Bu dönemde tüketicilerin enflasyon beklentileri ise son üç yılın en düşük seviyesine indi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.