Altın Fiyatlarında Son Durum: 18 Ekim 2024'te Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Ne Kadar?

Son günlerde Ortadoğu’da devam eden çatışmalar, piyasalarda önemli dalgalanmalara yol açıyor. Özellikle Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesi, bölgedeki gerginlikleri artırarak yatırımcıların güvenli liman arayışlarını hızlandırdı. Bu durum, altın fiyatlarına doğrudan etki etti.

Ekonomik hareketliliğin yoğun olduğu ülkelerde birikimini korumak isteyen yatırımcılar, altını güvenli liman olarak görmeye devam ediyor. Ortadoğu'daki gerginlikler, büyük ölçekli bir savaşa dönüşme riski ile altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili oluyor. İsrail, dün Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürüldüğünü duyurduktan sonra, onun yerine geçen Yahya Sinvar'ın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gün boyunca vatandaşlar, altın fiyatlarını öğrenmek için arama motorlarında "Çeyrek altın ne kadar?", "Tam altın kaç TL?" ve "Ons altın ne kadar?" gibi sorular sorarak araştırma yapıyor.

Altın ons fiyatı, ilk kez 2.711 doların üzerine çıkarak tarihi bir zirve yaptı. Dolar/TL ile birlikte yapılan hesaplamalar sonucu, gram altın fiyatı da 2.979 TL seviyelerine ulaştı.

İşte güncel altın satış fiyatları:

  • Gram altın: 2.977,49 TL
  • Çeyrek altın: 5.088,00 TL
  • Yarım altın: 10.169,00 TL
  • Tam altın: 20.016,30 TL
  • Cumhuriyet altını: 20.267,00 TL
  • Gremse altın: 50.194,25 TL
  • Ons altın: 2.710,64 Dolar

Bu fiyatların, piyasalardaki belirsizlikler ve jeopolitik gelişmeler doğrultusunda değişebileceği düşünülüyor. Yatırımcıların dikkatli olması ve güncel verileri takip etmesi önem arz ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.