Altın Fiyatlarında Sürpriz Hareket! Yatırımcılar Dikkat!

ABD enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın alacağı kararlar, küresel finans piyasalarında büyük etkilere yol açabilir ve bu durum altın fiyatlarında beklenmedik dalgalanmalara neden olabilir. Altın yatırımcıları için kritik bir dönemeçte olduğumuz şu günlerde, ekonomi uzmanı Memiş'ten..

Altın piyasası yeni haftaya dalgalı bir başlangıç yaptı. ABD enflasyon verilerinin bu hafta açıklanması, altının ons fiyatında büyük bir oynaklık yaratabilir. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN KRİTİK UYARI

Memiş, "Bu hafta ABD’den gelecek enflasyon verileri, küresel piyasalar üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Altın, 2.530 dolar seviyesinde dalgalanmalar yaşayabilir" dedi. Ayrıca, 2.470 dolar seviyesinin destek noktası olduğunu vurguladı. Bu nedenle, altın yatırımcılarının ani hareketlere karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

ONS FİYATI KRİTİK SEVİYELERE YAKIN

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen tarım dışı istihdam verileri, beklentilerin altında kalarak ons altının değer kazanmasına destek sağladı. Ancak 2.532 dolarlık rekor seviye şu ana kadar kırılamadı. Bu hafta ise tüm gözler Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinde olacak.

GRAM ALTIN VE ONS FİYATLARI

Altının gram fiyatı şu an 2.735 TL’den işlem görüyor. Ons altın ise 2.497 dolardan alınıp satılıyor. Üç aylık altın ise 4.571 TL ile zirveye yakın işlem görmeye devam ediyor.

YATIRIMCILARA ÖNERİLER

İslam Memiş, yatırımcılara özellikle Eylül ayında davranışlarında ölçülü olmalarını tavsiye etti. "Altın borcu olanlar ya da yatırım yapmayı düşünenler, bu fırsatı değerlendirebilir" diye ekledi. Memiş, altın fiyatlarının uzun vadede 3.000 doları görebileceğine dair beklentisini de paylaştı.

ALTIN TUTANLAR ACELE ETMEMELİ

Memiş, altın sahiplerine nakit gereksinimleri olmadığı sürece acele etmemelerini tavsiye etti. Özellikle piyasalardaki dalgalanmalar sırasında sabırlı olmanın önemine vurgu yaptı.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.