Altın Fiyatlarında Yeni Bir Dönem: Tarih Vererek Beklentileri Açıkladılar!

Son günlerde altın tutarları, kritik eleştiri seviyelerini aşarak yeni bir rekor kırma yolunda hızla ilerliyor. Uzmanların ve büyük finans kuruluşlarının tahminlerine göre, altın fiyatlarının 3 bin doları geçmesi artık hayal değil.

ALTIN TUTARLARI YATAY SEYIR İZLIYOR: 2650 DOLAR SEVIYESINE YÜKSELDI

Altın fiyatları, rekor seviyelerin ardından gelen düzeltmenin ardından yatay ve hafif yukarı yönlü bir seyir izlemeye başladı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın agresif faiz indirimi beklentilerini azaltmasının ardından, yatırımcılar bu hafta açıklanacak işgücü verilerini merakla bekliyor. Bugün ons altın fiyatı 2650 dolara kadar yükseldi.

GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FIYATLARI NE KADAR?

Yurt içinde gram altın fiyatları, 3000 liranın üzerinde işlem görüyor. Güncel verilere göre altının gram fiyatı 3062 TL seviyesindeyken, çeyrek altın 5155 TL, Cumhuriyet altını ise 20,833 TL'den satılmakta.

ALTIN FIYATLARINA DESTEK OLACAK GELIŞMELER

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Önümüzde birçok Fed konuşmacısı bulunuyor; ancak politika yapıcıların verilerine olan bağımlılık muhtemelen ortak bir çıkarım olacak. Bu durum, yatırımcıları ekonomik verilere daha duyarlı hale getirebilir ve bu da faiz beklentilerini etkileyebilir. Eğer yaklaşan ABD işgücü piyasası verileri beklentilerin altında kalırsa, daha agresif bir gevşeme sürecine dair görüşler destek bulabilir. Bu da altın fiyatlarına bir miktar destek sağlayabilir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altın Tahminleri Güncellendi

Bu arada, Goldman Sachs, 2025’in ilk yarısı için ons altın fiyatı tahminini 2700 dolardan 2900 dolara yükseltti. Bank of America (BofA) da altın fiyatlarının yükseliş göstermeye devam edeceğini öngörüyor. BofA analistleri, gelecek yıl altın fiyatının ons başına 3000 dolara ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Haziran ayındaki raporlarında ise, altın fiyatının önümüzdeki 12-18 ay içinde 3000 dolara ulaşacağı tahmininde bulunmuşlardı.

Bu yıl altın fiyatları %28, son bir yılda ise %43 oranında bir artış gösterdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.