Altın fiyatlarında yeni rekor!

Fed, alışılmışın dışında 50 baz puan faiz indirimi yaptı. Bu, 2020'den bu yana ilk faiz indirimi ve gevşemenin ölçülü olacağı belirtildi. Karar sonrası dolar değer kaybetti, altın ise rekor seviyelere ulaştı. Bu sabah gram altın 2 bin 817 lira, çeyrek altın 4 bin 596 lira.

FED'İN FAİZ KARARI

ABD Merkez Bankası (Fed) dün akşam piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, alışılmışın dışında büyük bir adım atarak 50 baz puan faiz indirimi gerçekleştirdi. Bu, 2020 yılından bu yana ilk faiz indirimi oldu. Fed, bu gevşemenin ölçülü olacağını ve para politikasını zamanla daha nötr bir seviyeye getireceklerini belirtti. Fed Başkanı Jerome Powell, "Kimsenin buna bakıp yeni tempomuz budur dememesi gerektiğini düşünüyorum. Para politikasını zamanla daha nötr bir seviyeye gelecek şekilde yeniden düzenliyoruz ve ekonomideki gelişmelere bakarak uygun olduğunu düşündüğümüz hızda hareket ediyoruz" dedi.

ALTIN VE DOLAR PİYASASI

Fed'in faiz kararının ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Faiz indirimi beklentisi nedeniyle dolar değer kaybederken, altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Karar sonrası altının ons fiyatı 2 bin 600 dolara çıkarak yeni bir rekor kırdı. Ancak, bu sabah saat 08.50 itibarıyla ons altın fiyatı yüzde 0,47 artışla 2 bin 571 dolardan işlem görüyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Aynı dakikalarda, ons altın ve Dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamaya göre:
- Gram altın: 2 bin 817 lira
- Çeyrek altın: 4 bin 596 lira
- Cumhuriyet altını: 18 bin 330 lira

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.