Altın fiyatlarındaki güncel gelişmeler!

Gram altın, güne artışla başladı ve 2.754 TL'den işlem görmeye başladı. Önceki gün ons altındaki yükselişle paralel olarak, gram altın alış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü 2.746 TL seviyesinde tamamladı.

Gram altın, güne yükselerek başladı ve saat 09:40 itibarıyla önceki kapanışının üzerine çıkarak 2.754 TL seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 4.540 TL, Cumhuriyet altını ise 18.100 TL olarak işlem görüyor.

Ons altın, bir önceki günün kapanışına göre yüzde 0,1 artışla 2.519 dolardan işlem görmekte. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki faiz indirimleriyle ilgili belirsizliklerin devam etmesi ve bugün açıklanacak istihdam verilerinin piyasalarda hareketliliğe neden olabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ABD'de ADP Araştırma Enstitüsü ve Stanford Digital Economy Lab iş birliğiyle hazırlanan ağustos ayı özel sektör istihdamı, 99 bin kişilik artışla 2021 yılının ocak ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Ağustos ayında hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayına göre 0,7 puan artış göstererek 55,7’ye yükseldi. ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü PMI ise, piyasa beklentilerini aşarak 51,5’e çıktı.

Analistler, bu verilerin özel sektör istihdamında görülen düşüşün ardından artan durgunluk endişelerini sınırlı da olsa hafifletmiş olabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.