Altın Portakal Film Festivali'nde birçok usta isim olmayacak!

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Bu yıl Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Yarışmaları'nda toplam 30 film yarışacak. Geleneksel kortejin durumu belirsizken, festivalde aramızdan ayrılan Yeşilçam ustalarının yokluğu hissedilecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne sayılı günler kaldı. 

5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 12 film, Kısa Film Yarışması'nda 10 film ve Belgesel Yarışması'nda ise 8 film yarışacak.

Festival öncesinde gelenekselleşen, halk ile festivale katılan sanatçıların buluştuğu kortejin bu yıl yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. Kortejde, ünlü oyuncuların yanı sıra Yeşilçam'ın usta isimleri de halkla buluşuyordu. Ancak bu yıl, 2024'te aramızdan ayrılan birçok Yeşilçam ustası festivale katılamayacak.

Hayatını kaybeden ve Altın Portakal ödülü sahibi olan Genco Erkal, Kenan Işık, Sevda Ferdağ, Kayhan Yıldızoğlu, Türker İnanoğlu, Fatma Karanfil, Ayla Algan, Tomris Giritlioğlu ve Sema Çeyrekbaşı gibi isimler festivalde yer alamayacak.

Festival süresince, Karaalioğlu Parkı'nda Yeşilçam Festivali de gerçekleştirilecek. Ayrıca, yönetmenliğini Selçuk Metin'in yaptığı "Genco" belgeseli, Genco Erkal'ın anısına özel bir gösterimle seyircisiyle buluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.