Altın rekor üstüne rekor kırıyor: Altın tutarları ne kadar? Gram altın kaç TL?

Yatırımcılar, altın fiyatlarını merak ediyor ve gram ile çeyrek altın fiyatlarının güncel seviyelerini araştırıyor. Peki, gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? 20 Eylül 2024 itibarıyla çeyrek altın kuru fiyatları neler?

Ons altın, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve Ortadoğu'daki artan gerilim nedeniyle yeni bir zirveye ulaştı.

Altın fiyatları, yüzde 1,1 artarak 2.618 dolara yükseldi ve bu, rekor bir seviyeyi temsil ediyor.

Faiz indirimlerinin etkisiyle güvenli liman talebinin arttığı gözlemlenirken, gram ve çeyrek altın fiyatları da ons altınla paralel bir yükseliş gösterdi.

Gram altın, 2.869 Türk Lirası ile tarihindeki en yüksek seviyesine ulaşırken, çeyrek altın da 4.699 Türk Lirası ile rekor kırdı.

ABD'de faiz indirimlerinin süreceği beklenirken, yatırımcılar ekonominin büyümeye devam edeceğini düşünüyor. İşsizlik maaşı başvurularının beklenenden güçlü olması, istihdam piyasasının sağlıklı olduğuna dair görüşleri destekliyor.

Piyasalarda, Fed'in kasımda 50 baz puanlık yeni bir faiz indirimi yapacağı ve yıl sonuna kadar toplamda 73 baz puan düşüreceği öngörülüyor. Faizlerin 2025 sonuna kadar Fed'in nötr olarak kabul ettiği yüzde 2,85 seviyesinde kalacağı tahmin ediliyor.

Japonya Merkez Bankası da politika faizini yüzde 0,25 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Küresel gelişmelere bakıldığında, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar tırmandı. İsrail, Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılar sonucunda 37 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bu saldırıları "katliam" olarak nitelendirip savaş ilanı anlamına geldiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.