Altın Sahiplerine kötü haber geldi: "O Tarihte çok sert düşecek"

Altın fiyatları hakkında değerlendirmeleriyle tanınan İslam Memiş, yakın gelecekte emtia piyasalarında yaşanması muhtemel düşüşler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş, altın yatırımcılarını uyararak, olumsuz haberlere hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde faiz indirimi yapmayacağına dair yeni sinyaller vermesinin ardından, altın piyasasını etkileyen önemli gelişmeler yaşandı. Uzun süre yüksek faizlerin devam edeceği ve doların güçlü kalacağı beklentilerine rağmen, jeopolitik risklerin artması nedeniyle ons altın fiyatları 2431 doları aşarak tarihi seviyelerine yükseldi.

YENİ DÜŞÜŞLER OLABİLİR

İsrail ve İran arasındaki gerginlik, yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirirken, iki ülke arasındaki gerilimin biraz azalması altın fiyatlarında yeni düşüşlerin olabileceğine işaret etti. Altın piyasasının kaderinin bu gelişmelere bağlı olduğunu vurgulayan Kapalıçarşı ekonomisti İslam Memiş, yakın gelecekte yaşanabilecek fiyat değişikliklerine dikkat çekerek şu uyarıda bulundu:

"Savaş ortamı başladı ve bu durum altın fiyatlarını artırdı. İsrail'in İran'a yönelik yeni bir misilleme yapması, ons altın fiyatlarının 3000 dolara kadar çıkmasına neden olabilir. Ancak, bu gerginliğin geçici olmadığını düşündüğüm için altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini düşünüyorum.

Diğer bir olasılık ise, İsrail'in ABD'nin uyarılarını dikkate alarak İran'a karşılık vermemesi. Bu durumda, krizin sona ermesi ve altın fiyatlarında düşüş yaşanması muhtemel olacaktır.

Altın fiyatları, teknik bir gereklilikten ziyade kriz tetikleyici etkisiyle yükseldi. Ancak, krizin sona ermesi altın fiyatlarında yeni bir düşüşe işaret edebilir. Daha önce belirttiğimiz gibi, 2200 doların altına doğru bir düşüş olasılığı hala masada duruyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı