Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl uygulanan altın ithalatına yönelik kısıtlamaların yakında kaldırılacağını duyurarak, altın alım-satım işlemlerinde normalleşme sürecine girileceğini ifade etti.

Türk lirasındaki ani düşüşler ve uzun süredir devam eden enflasyonist ortam, bireysel yatırımcıların ve şirketlerin birikim tercihlerini değerli madenlere yönlendirmesine neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz yıl aldığı kısıtlama kararı ile birçok ülkeden yapılacak altın ithalatına vergi sınırlaması getirmişti.

Ancak, bu durum altın sektöründe büyük bir arz problemine yol açarken, sarrafiye altın grubundaki alım-satım makas aralıkları tarihin en yüksek seviyesine yükseldi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen altın kuru ile piyasa kuru arasında büyük bir uçurum oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sektör temsilcilerine yönelik yaptığı açıklamada, altın ithalatına ilişkin kısıtlamalarda düzenlemeye gidileceğini belirterek, altında normalleşme adımlarının yakında atılacağını duyurdu. Konuya ilişkin memnuniyetini bildiren kuyumculuk ve mücevherat sektörü temsilcileri, ithalat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte fiziki piyasalarda altın fiyatlarının, TCMB gösterge kuru ile eşitleneceğini belirtti.

Ekonomist İslam Memiş, alınacak kararların altın fiyatlarına etkilerine dikkat çekerek, altında işçilik masraflarının düşeceğini ve kaçakçılık meselelerinin sona ereceğini vurguladı. Bakan Şimşek'in açıklamalarıyla birlikte altın ithalat yasağının kalkmasıyla iç piyasada yaşanan arz sorununun çözüleceği ve altın fiyatlarının normalleşeceği öngörülmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı