Altın teşviklerle yeniden yükselebilir

UBS hazırladığı raporda altın ve petrol ile ilgili hedeflerini değiştirmedi. Kurumun değerlendirmesine göre altın merkez bankalarının teşvik edici politikaları nedeniyle son bir yükseliş hareketi yapabilir

UBS tarafından hazırlanan emtia raporunda, emtia varlıklarını nötr seviyesine çekerken, altın ve petrolü ise yatırım tercihlerinde popüler kategoride bıraktı.

Aşıların 2021 yılında geniş bir kitleye erişilebilirliğinin sağlanmasıyla kısıtlamaların azalacağını ya da biteceğini belirten analistler kısa vadeli arz sıkıntılarına rağmen petrol fiyatlarının yükselebileceğini belirtti. Analistler Brent petrol varilinde 2021 sonuna kadar 60 dolar fiyat görülebileceğini tahmin ediyor.

Analistler altın fiyatları için de merkez bankalarının teşvik edici politikalarının artması halinde son bir sıçrama yapabileceğini de öngörüyor. Altın ve gümüşte 2021 başında yeni zirveler test edilebileceğini de belirtiyorlar.

Altın bu rapora göre 2021 başında 2 bin doları test edebilir. Bu seviyeden düşüş göstereceğini öngören analistlere göre 2021 sonu altın ons fiyatı tahmini 1.850 dolar seviyesinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ünlü bir bankanın Türkiye'deki yatırımcılarına dolar tavsiyesi verdiği belirtiliyor
AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
Pegasus: İstanbul Sabiha Gökçen'den Yeni Uçuşlar!
Ankara'da ekmeğin fiyatı arttı
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon itirafı geldi: "Tahminlerimizin üzerinde!"