Altın ve Bitcoin’deki Son Durum: Yatırımcılar Dikkat!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine yönelik açıklamaları sonrasında tarihî rekor seviyelere ulaştı. Spot altın ons başına 2.635 dolara çıkarken, gram altın da 2.894 TL’ye yükseldi.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik açıklamaları sonrasında rekor seviyeye yükseldi. Spot altın, haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.635 dolardan işlem görmeye başladı. Bu gelişmelerle birlikte, dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamalara göre gram altın da 2.894 TL seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ekonomist İslam Memiş, altın yatırımcılarını önemli gelişmeler hakkında bilgilendirerek, "Paraşütleri hazırlayın" uyarısında bulundu.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN BEKLENTİLERİ

İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, ons altının orta ve uzun vadede yükselişine devam edeceğini ve hedefinin 3.000 dolar olduğunu belirtti. Kısa vadede kar satışlarının görülebileceğini ifade eden Memiş, 2.575 doların önemli bir destek seviyesi olduğunu vurguladı. Gram altın yatırımcıları için ise ons altını dikkatle izlemelerini önerdi. Yıl sonunda gram altının 3.000-3.500 TL aralığında olabileceğini söyleyen Memiş, her düşüşün bir alım fırsatı sunduğunu belirtti.

BİTCOİN’DE DİKKAT ÇEKEN SEVİYELER

Memiş, Bitcoin’in haftayı 62.692 dolardan kapattığını ve 57-63 bin dolar aralığını takip edeceğini de ifade etti. Özellikle 57 bin doların altındaki seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

YATIRIMCILARA KRİTİK UYARI

Son olarak, piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı yatırımcıları dikkatli olmaları hususunda uyaran Memiş, aceleci kararlar yerine ölçülü adımlar atmalarını önerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.