Altın ve Dolar Yatırımcılarına İslam Memiş’ten Kritik Uyarı: “Bu Fragmandı, Asıl Tufan...”

Küresel piyasaların çöktüğü 'kara pazartesi' sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar ve uyarılar geldi. Kısa vadeli al-sat yapan yatırımcıları uyaran Memiş, önemli önerilerde bulundu.

KÜRESEL PIYASALAR 'KARA PAZARTESI'YLE ÇÖKTÜ: İSLAM MEMIŞ'TEN KRITIK AÇIKLAMALAR VE UYARILAR

Küresel piyasalar, dün haftanın ilk işlem gününe büyük bir çöküşle başladı. 'Kara Pazartesi'nin etkileri, ons altın, gram altın, gümüş, dolar, euro, Bitcoin ve borsa üzerinde büyük bir merak konusu haline geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalardaki bu çöküşün kendisi için sürpriz olmadığını belirtti. Memiş, sosyal medya hesaplarından özellikle borsa ve Bitcoin tarafında uzun süredir uyarılarda bulunduğunu açıkladı: "Borsa kanalında 9400 puan seviyesini, Bitcoin tarafında ise 50.000 dolar seviyesini sıkça telaffuz ettim."

'PIYASALAR SIKIŞMIŞLIĞIN FIYATLAMASINA BAŞLADI'

İslam Memiş, Amerika seçimlerinin riskli bir sürece girmesi ve Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimlerin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimali nedeniyle küresel piyasalarda 'sıkışmışlığın fiyatlamasının' başladığını vurguladı. Merkez bankalarının 'köşeye sıkıştığını' belirten Memiş, "Faiz indirmek için bahane arıyorlardı. Bütün enstrümanları bilerek ve isteyerek ucuz atlattıklarını şahsen düşünüyorum" dedi.

'DOLAR VE EURO'DA YÜKSELIŞLER KAÇINILMAZ OLDU'

Dolar ve euro kurunda yaşanan yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu belirten Memiş, bu düşüşlerin altın ve gümüş fiyatlarına da yansıdığını ifade etti. Altının ons fiyatı 2364 dolar seviyesine kadar gerilerken, gümüşün ons fiyatı 26,50 dolara düştü ve şu anda 27 dolar seviyesinde bulunuyor. Gram altın ve gümüş fiyatları da bu düşüşlerden etkilendi, ancak dolar kurunun yüksek olması nedeniyle bu düşüşler kalıcı olmadı. Serbest piyasalarda gram altın 2602 TL’ye, gümüş ise 28 TL’ye kadar geriledi. Bitcoin ise 48.950 dolara kadar düştü, ancak şu anda 53.370 dolarlık cılız bir tepki alımı görüyor. Memiş, bu tepki alımlarının biraz devam edebileceğini ancak sonrasında "tufan" yaşanabileceğini öngörüyor.

'PIYASALARIN GÖZÜ İRAN'DA'

Şimdi gözlerin İran'ın olası bir misillemesine çevrildiğini belirten Memiş, İran'ın İsrail’e karşı bir misilleme yapması durumunda piyasalarda satış ve kargaşanın devam edebileceğini söyledi. Eğer İran misillemede bulunmazsa, tepki alımlarının sürebileceğini ifade etti. Piyasaların kırmızı çizgisi olan Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin, fiyatları net bir şekilde yönlendirebileceğini vurguladı.

'GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?'

Kısa vadeli sert dalgalanmaların olabileceğini belirten Memiş, yatırımcıların orta ve uzun vadeli yatırım araçlarına ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi. Özellikle altın ve gümüş tarafında yılsonu öngörüsünde bir değişiklik olmadığını belirten Memiş, ons altın fiyatının 2600 dolar ve devamında 3000 dolar, gram altın fiyatının ise 3000 TL ve devamında 3500 TL olacağını, gümüşün ons fiyatının 37 dolar ve gram fiyatının 37 TL seviyesine çıkmasını beklediğini ifade etti.

'KISA VADELI AL-SAT YAPANLAR DIKKAT!'

Küresel finans piyasalarında ciddi riskler olduğunu belirten Memiş, yatırımcıların artık fiyata değil, miktara odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Kısa vadeli al-sat işlemlerinden ve kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğini, aksi halde yatırımcıların tüm varlıklarını kaybetme riskiyle karşılaşabileceklerini belirtti.

'İSLAM MEMIŞ TARIH VERDI'

Şu anda varlıklarıyla birlikte kenarda piyasayı izleme vaktinin geldiğini söyleyen Memiş, "Oyun zamanı değil. Asıl tufan aralık ayında kopacak" dedi. Yatırımcıların aralık ayına yönelik hazırlık yapmaları gerektiğini belirten Memiş, Amerika seçimleri öncesi ve sonrasında küresel piyasalarda büyük bir ekonomik kriz yaşanabileceğini öngördü.

'YATIRIMCILAR SESSIZCE BEKLEMELI'

Belirsizliklerin olduğu süreçlerde öngörülerin geçerli olmayabileceğini ifade eden Memiş, yatırımcıların varlıklarına sımsıkı sarılarak sessizce beklemeleri gerektiğini vurguladı. Orta Doğu'daki bölgesel savaşın büyük ihtimalle kontrollü bir şekilde uzayacağını ve küresel ekonomiye dair belirsizliklerin artacağını belirtti.

'İKINCI SERT DÜŞÜŞ İHTIMALI GÜÇLÜ'

Kısa vadeli tepki alımlarından sonra ağustos sonuna kadar ikinci bir sert düşüş yaşanma ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyen Memiş, bu çöküşlerin elinde nakit bulunduran ve uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı sunduğunu belirtti.

'YATIRIMCI NE ŞEKILDE HAREKET ETMELI?'

Altın ve gümüşün uzun vadeli yatırım araçları olarak öne çıkacağını belirten Memiş, yatırımcıların bu alanlara ağırlık vermelerini tavsiye etti. Ağustos ayında gram altında 2730 TL beklentisinin devam ettiğini belirten Memiş, piyasalardaki değişimlerin merkez bankalarının faiz politikaları ve jeopolitik gerilimlerle şekilleneceğini, büyük tufan öncesinde mevcut durumun bir fragman olduğunu ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.