Altın ve petrol fiyatları İran'ın balistik füzeli saldırısıyla yükselişe geçti

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısı, Orta Doğu’da gerilimi artırarak petrol ve altın fiyatlarını yükseltti. Brent petrol, 70 dolardan 75 dolara çıkarak günlük yüzde 3 artış gösterdi.

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısı, Orta Doğu’daki gerilimi artırarak petrol ve altın fiyatlarını yükseltti, Brent petrol 75 dolara, altın ise 2.670 dolara çıktı.

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından, Orta Doğu’da artan gerilim petrol ve altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirdi.

Öğleden sonra, Brent petrolün varil fiyatı İran'ın İsrail'i balistik füzelerle hedef alabileceği yönündeki haberden önce yaklaşık 70 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Ancak bu haberin ardından gelen füze saldırısı ile birlikte Brent petrol fiyatı önce 75 dolara yükseldi ve ardından 73.6 dolar civarında dengelendi. Petroldeki günlük artış ise yüzde 3’ü geçti.

Yaşanan gerilimin ne kadar süreceği belirsizliğini korurken, bölgede artan tansiyon arz endişelerini beraberinde getiriyor. Bu durum, fiyatların yükselmesine neden oldu.

İran’ın füze saldırısı sonrası 'güvenli liman' olarak değerlendirilen altında da hareketlilik gözlemlendi. Altının ons fiyatı 2.650 dolardan 2.670 dolara yükseldi. Ardından 2.662 dolara geri çekilse de günlük artış yüzde 1’in üzerinde kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.