Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: "Altın Fiyatları Yarın Büyük İndirime Gidebilir!"

Ekonomist İslam Memiş, altın ve para piyasalarıyla ilgili yaptığı analizde, yarın açıklanacak ABD enflasyon verilerinin altın fiyatlarında önemli bir düşüşe yol açabileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Altın, yılın ilk çeyreğinde güçlü bir başlangıç yapmış ancak son aylarda istikrarlı bir seyir izleyerek yatırımcılara düşündürme fırsatı sunmuştu.

Önemli ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarındaki beklenen yükselişin yaz aylarına ertelendiğini ve yarın açıklanacak ABD enflasyon verilerinin yeni bir fiyatlamaya yol açabileceğini belirterek milyonlarca yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Memiş, ons altındaki destek ve direnç seviyelerini açıklarken, yarından itibaren başlayacak olan düşüş dalgasının 60 dolarlık bir düşüşle sonuçlanabileceğini öngördü.

"Yarın ons altın 2380 dolar seviyesinde olacak. Önemli bir direnç noktası olan 2360 doları geçti ve şu anda diğer direnç seviyelerini test ediyor. Eğer bugün ve yarın 2380 doların üzerinde kapanış yaparsa, 2460 dolar seviyelerini konuşmaya başlamak mümkün olabilir."

Memiş, "Kırmızı çizgimiz 2360 dolar seviyesinde. ABD'deki enflasyon verileri bu seviyeyi aşağı veya yukarı yönlü kırabilir. Yarın açıklanacak enflasyon verisi, altın fiyatları için belirleyici olacak. ABD'de enflasyonun düşeceği beklentisi olsa da, merkez bankalarındaki kontroller ve fiyatlamalardaki terslikler olabilir" şeklinde konuştu.

"Altın fiyatlarında 60 dolarlık bir düşüş bekliyorum. Son iki haftada 2300 ve 2380 dolar seviyelerini dile getirdim. Bu alanlarda ihlal edilen ve kapatılması gereken boşluklar var ki, sağlıklı bir yükseliş devam edebilsin. Orta vadede 2460, orta-uzun vadede 2600 ve uzun vadede 3000 dolar hedeflerimiz devam ediyor. Ancak kısa vadede atlanan alanın kapatılmasını umuyorum. İç hissiyatım, yarın açıklanacak verilerin ardından 2320 dolara kadar bir düşüş olabileceği yönünde" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.