Altın Yatırımcılarına Uyarı: Gram Altın Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Döviz kurları ve altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, ani dalgalanmalar yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Altın piyasasında yaşanan bu hızlı değişimler, hem küçük hem de büyük yatırımcılar için risk oluşturuyor.

ALTIN FIYATLARINDA SAVAŞ VE EKONOMIK KRIZ ETKISI: YIL SONUNDA 5 BIN TL'YI GÖREBILIR

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, FED'in faiz indirimi beklentisi ve savaş ortamının altın fiyatlarının yükselmesini tetiklediğini belirten Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, benzer bir durumun geçmişte de yaşandığına dikkat çekti. Yazıcı, bu kez belirsizliklerin daha yoğun olduğunu vurguladı.

Yazıcı, "Geçmiş dönemlerde de belki bu tür durumlar yaşandı ancak bu kadar büyük bir belirsizlik olmamıştı. Altının yükselişini bekliyoruz, tahminlerimiz bu yönde. Üç dört ay öncesinde de aynı tahminlerde bulunduk ve o rakamlar gerçekleşti. Altın, o dönemde 2 bin 300-2 bin 400 TL seviyelerindeydi. Hatta yılbaşında 2 bin 50 TL seviyesindeydi. Altının seyrine bakıldığında, özellikle yılbaşına yakın 3 bin-3 bin 500 TL bandını görme olasılığını yüksek buluyorum. Çünkü Ortadoğu'da bir savaş var, Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü ise farklı hastalıklardan bahsediyor, eğer bu tür durumlar yaşanırsa ve Ortadoğu’daki İran-İsrail çatışması daha da alevlenirse, Çin ve Kore’nin de bu bölgeye müdahil olmasıyla altının fiyatı iyimser bir tahminle bile 5 bin TL’yi görebilir. Ümit ederiz ki böyle senaryolar gerçekleşmez, ancak bugüne kadar yaptığımız tahminlerde yanılmadık. Önümüzdeki yıllar biraz karanlık gözüküyor. Ben altın fiyatının yılbaşında 3 bin-3 bin 500 TL seviyesini görebileceğini düşünüyorum" dedi.

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı da altının yıl sonuna kadar yükselişini sürdüreceğini ifade etti. Tonyalı, "Yıl sonuna kadar altın yükselmeye devam edecek. Dünyadaki savaşlar ve ekonomik krizler altının yükselmesini tetikliyor. Bu tür bir yükselişi 1992-2005 yılları arasında da gördük. İran-Irak savaşı ve Kuveyt savaşı dönemlerinde de aynı durum yaşandı. Savaş ortamında altın her zaman en güvenli ve değerli emtia olmuştur. Yatırımcılara 24 ayar altın almalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.