Altın Yatırımcılarının Dikkatine: Dev Bankadan Altın Fiyat Tahmini

Almanya merkezli Commerzbank, 2024 sonu için altın fiyatı tahminini önemli bir şekilde yükseltti. Banka, ons başına altın fiyatının yıl sonuna kadar 2.500 dolara çıkmasını öngörüyor. Ayrıca, Commerzbank analistleri, altın fiyatlarının 2025 ortasına kadar 2.600 dolara yükselebileceğini belirtti.

ABD ENFLASYON VERILERI VE PERAKENDE SATIŞLAR ALTIN FIYAT TAHMINLERINI ETKILEDI

ABD’de bu hafta açıklanan enflasyon verileri, fiyat baskılarının hafiflediğine işaret ederken, dün açıklanan perakende satış verileri ise tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam ettiğini ortaya koydu. Bu gelişmeler ışığında altının ons fiyatı, yükseliş eğiliminde hareket ederek 2.455 dolardan işlem görüyor.

Son veriler, altın fiyat tahminlerinde güncellemeler getirdi. Commerzbank, 2024 yılı sonu için ons altın fiyatı tahminini 2.500 dolara yükseltti. Banka, altın fiyatlarının 2025 ortasına kadar 2.600 dolara yükselebileceğini öngörüyor.

Analistler, kuvvetli perakende satış verileri ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığının, 50 baz puanlık bir indirime gitme ihtimalinin önüne geçtiğini belirtti.

ABD ekonomisindeki resesyon korkularının hafiflediğini bildiren analistler, bu durumun risk iştahını artırdığını ifade etti. Bu gelişmeler, yatırımcılar ve piyasa analistleri tarafından dikkatle izleniyor ve altın gibi değerli metallerin rolünün önemini vurguluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.