Altında 3 ay sonra büyük bir tufan bekleniyor! O rakamı görenler dikkatli olmalı!

Gram altın rekor üstüne rekor kırarken, bir uzman 3 ay sonrasını göstererek altında büyük bir dalgalanma olacağını öne sürdü. Uzman, bu rakamı gören altın yatırımcılarının endişe etmesi gerektiğini vurguladı.

Altın ve doların etkisiyle desteklenen gram altın, yükseliş eğilimini sürdürüyor. Altın yatırımcıları yüzde 14,25 oranında kazanç sağlarken, gram altın 2.200 TL'nin üzerine çıktı. Uzmanlar, Fed'in faiz indirimi beklentisiyle sert düşüşler öngörerek uyarıda bulundu.

ONS ALTIN GRAMI DESTEKLİYOR

Gram altının 2.200 TL seviyelerini aşması, altın yatırımcılarını memnun ediyor. Ons altın geçen günlerde 2.164 dolar seviyelerindeyken, bugün 2.161 dolar seviyelerine geriledi. Bu hafta başından beri yüzde 3,53 artan ons altın, son 7 günde yüzde 6 artış kaydetti. Yıl başından itibaren ise ons altın yüzde 4,54 oranında değer kazandı.

O TARİHTE 3000 TL OLACAK

Finans Analisti İslam Memiş, gram altında 2170 TL ile 2270 TL arasında izlenmesi gereken bir aralık olduğunu belirtti. Yıl içindeki tahminlerine göre, haziran ayında 2500 TL ile 2700 TL arasında bir fiyat beklentisi bulunmakta, senenin son çeyreğinde ise 3000 TL seviyelerine çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Altın fiyatlarındaki yükseliş, FED Başkanı Jerome Powell'in yıl ortasında faiz indirimi beklentilerini güçlendirmesiyle olumlu bir etki yaşadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı