Altında Alım Zamanı Geçti Mi? Dev Bankadan Altın Yatırımcısına Tavsiye!

Bank of America stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatlarının artmasına rağmen yatırımcılara altın almaya devam etmelerini önerdi. Geçtiğimiz hafta ons altın, 2500 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. İşte detaylar...

Bank of America'nın (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına rağmen yatırımcılara altın almaya devam etmelerini önerdi. Geçtiğimiz hafta, ons altının fiyatı 2500 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı ve yatırımcısına en çok kazandıran araç oldu.

HARTNETT'TEN ALTIN TAVSIYESI

Hartnett, Perşembe günü yayımladığı bilgilendirmede, yatırımcılara merkez bankalarının yaptığını yapmalarını ve altın almalarını önerdi. Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmesinin enflasyonu yeniden yükseltebileceğini belirten Hartnett, bu durumun altın gibi gerçek varlıkların tarihsel olarak güçlü performans sergilemesine neden olabileceğini ifade etti.

ALTIN TEKNOLOJI HISSELERINI GERIDE BIRAKTI

Bu yıl altın, S&P 500'ü geride bırakmakla kalmayıp, teknoloji hisselerinden de daha iyi performans gösterdi ve yüzde 20'ye yakın bir değer kazandı. Hartnett, altının ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek gerçek varlık olduğuna dikkat çekti.

REKOR FIYATLAR VE YÜKSELEN MALIYETLER

Cuma günü altın fiyatları yüzde 1,23 oranında artış göstererek 2.547,60 dolara yükseldi ve Salı günü görülen rekor seviyenin yalnızca 23 dolar altında kaldı. Fiyatların bu kadar yüksek olması, standart bir altın külçesinin artık 1 milyon dolara mal olmasına yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.