Altında Tarihi Zirve! Yeni Rekor Geldi

Dün bir kez daha rekor tazeleyen altın, güçlü duruşunu sürdürmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve yatırımcıların güvenli liman arayışları, altın fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor.

Altın fiyatları dün tarihi zirvesine ulaştıktan sonra, bu seviyenin biraz altında seyretse de Fed’in faiz indirimi beklentileri, altının güçlü kalmasını sağladı. Dün rekor kıran altın, bugün Kapalı Çarşı'da 2.800 liraya yaklaştı.

Yatırımcılar, Fed’in son toplantı tutanaklarına odaklanırken, Fed tutanakları ve Jerome Powell’ın konuşması öncesinde, dün altının ons fiyatı 2.521 dolara, gram altının fiyatı ise 2.741 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

ABD'de faiz oranının gelecek ay 25 baz puan düşürülmesi beklenirken, 50 baz puanlık bir indirime ise üçte bir olasılık veriliyor. Uzmanlar, Fed’in bu yıl için yaklaşık 100 baz puan, gelecek yıl içinse 100 baz puan daha faiz indirimi yapmasını öngörüyor.

ALTINDA SON DURUM NEDİR?

Dün tarihi zirvesini gören ons altın, güne 2.513 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2.010 dolara gerileyen ons altın, en yüksek ise 2.520 dolar seviyesine ulaştı. Şu anda ons altın, 2.515 dolardan işlem görüyor.

Gram altın ise şu an itibarıyla 2.743 TL'den işlem görürken, çeyrek altın 4.462 TL civarında seyrediyor.

Kapalı Çarşı'da gram altın fiyatları ise 2.800 liraya dayandı.

Gram altın, son 24 saat içinde yüzde 0,33, son bir haftada ise yüzde 3,89 oranında değer kazandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.