Altını da doları da solladı: Tutarı 8 bin 31 TL'den 21 bin 849 TL'ye çıktı

Ekonomik krizin etkileri kendini göstermeye başladıkça, fiyat artışlarının hemen her ürün grubuna yansıdığı gözlemleniyor. Evinde farklı bir atmosfer yaratmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği eşyalardan biri olan bu üründeki fiyat artışı ise dikkat çekiyor.

Ekonomi yönetimi tarafından uygulanan kemer sıkma politikaları ve yükselen enflasyon, vatandaşları her geçen gün daha da zor bir duruma sokuyor. Asgari ücretin 17 bin 2 lira olması, açlık sınırının altında kalması ve maaşlara yapılan zamların hızla erimesi, insanların geçim mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma, özellikle dolar ve euronun sürekli artışı, temel ihtiyaçlar olan gıda harcamalarını bile zorlaştırırken, artık ev eşyası almak birçok aile için ulaşılmaz bir lüks haline gelmiş durumda.

Bu ekonomik zorlukların yanında, bazı fırsatçılar da durumdan faydalanarak ürün fiyatlarını aşırı şekilde artırmaya başladı. Pek çok sektörde olduğu gibi bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışları dikkat çekici boyutlara ulaştı. Özellikle lambader gibi ev dekorasyon ürünlerinde bile bu durum gözlemleniyor.

Kriz fırsatçılığının en çarpıcı örneklerinden biri Philips’in "Hue Gradient Signe Akıllı Lambader" modeli oldu. Son altı ayda bu ürünün fiyatı inanılmaz bir şekilde artış gösterdi. Başlangıçta 8.031 liradan satılan lambader, kısa bir süre içinde 21.849 liraya yükseldi. Bu büyük fiyat artışı, döviz kurlarındaki artışı ve altındaki dalgalanmaları bile geride bırakacak şekilde dikkat çekti ve vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Artık bu tür ürünleri almak pek çok kişi için neredeyse imkânsız hale geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.