Altının kilogram fiyatı azaldı

Altın piyasasında bugün önemli dalgalanmalar yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı gün boyunca 2 milyon 806 bin liradan 3 milyon 110 bin liraya kadar yükseldi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 806 bin TL seviyesine geriledi.

Altın piyasasında bugün önemli dalgalanmalar yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı gün boyunca 2 milyon 806 bin liradan 3 milyon 110 bin liraya kadar yükseldi. Ancak, gün sonunda bu fiyat, yüzde 2,3'lük bir düşüşle 2 milyon 806 bin lira olarak belirlendi. Önceki gün ise standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 873 bin liradan kapanmıştı.

Kapalı Alan Kıymetli Madenler ve Taşınmazlar Pazarında (KMKTP) işlem hacmi 2 milyar 349 milyon 672 bin 566,24 lira olarak kaydedildi, işlem miktarı ise 821,06 kilogram oldu. Tüm metallerdeki işlem hacmi ise toplamda 2 milyar 742 milyon 50 bin 399,61 lira seviyesine ulaştı.

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında NMGlobal Kıymetli Madenler, Yapı ve Kredi Bankası, Altınbaş Kıymetli Madenler, Çakmakcı Kıymetli Madenler ve Hakan Yetkili Müessese öne çıktı. Bu kurumlar, piyasadaki aktif işlemleriyle dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.