Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kaybeden Turgut Altınok'un, görevde bulunduğu süre zarfında Keçiören Belediye Başkanlığını CHP yönetimine 1,7 milyar TL borçla devrettiği ortaya çıktı.

Turgut Altınok'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimi kaybettikten sonra Keçiören Belediye Başkanlığı'nı CHP yönetimine devrettiği ortaya çıktı. Ancak devir işlemi sırasında, Altınok'un 1,7 milyar TL'lik bir borç bıraktığı ve ayrıca işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL'nin, önceki dönemdeki müteahhit alacaklarına ödendiği belirlendi.

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin mali durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Belediyeyi 1,7 milyar TL borçla devraldık. Mazbatayı almadan önce işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, önceki dönemdeki müteahhit alacaklarına ödendiğini tespit ettik. Belediyenin makam aracını kullanmıyorum, kendi aracımla gidip geliyorum. Makam aracını şehit ve gazi ailelerimizin özel günlerine tahsis edeceğiz" dedi.

Sosyal medyadan da açıklama yapan Özarslan, belediye başkanı ve yakınlarına ayrılan özel yerlerin olduğunu belirterek, "Buraları halka açacağız. Estergon Kalesi'nin üst katını başkana özel tahsis edilen bir alan yapmışlar. Biz burayı halkın hizmetine açacağız. Orayı araştırma ve geliştirme enstitüsü olarak kullanacağız. Belediyenin bir tane binasını gene başkanın özel kullanımına tahsis etmişler. Burayı da belediye şirketimizin proje merkezi yapacağız" şeklinde konuştu.

Özarslan, son bir ayda 346 personel işe alındığını ve bunların bir kısmının usulsüz olarak alındığını ifade ederek, belediyenin teknik bir bakış açısıyla yönetilmediğini belirtti. Ayrıca Cumhuriyet Kulesi'nin açılışı yapıldığını ancak maliyetinin 1 milyar TL'yi bulduğunu ve kulede birçok eksiklik bulunduğunu söyledi. Özarslan, bu eksikliklerin giderilmesi ve belediyenin daha etkin bir şekilde yönetilmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi
"Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!