Aman dikkat: Hafta Sonu Hava Durumu Açıklandı! Tabloya bakmadan plan yapmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için detaylı hava durumu tahminini açıkladı. Ülkenin batı ve kuzeydoğusunda sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde hava genellikle açık olacak. İşte il il hava sıcaklıkları ve beklentiler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hafta sonu hava durumuna dair 5 günlük tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı ve kuzeydoğu bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Trakya'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İzmir, Manisa ve Edremit Körfezi ile Osmaniye ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise hava durumu az bulutlu ve açık geçecek. Batı ve kuzeydoğu kesimlerde meydana gelebilecek sağanak ve gök gürültülü yağışlar, özellikle dış mekan aktiviteleri planlayan vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Hava durumu raporlarına göre, diğer bölgelerde ise genellikle açık ve az bulutlu hava koşulları hakim olacak, bu da hafta sonu için uygun hava koşulları anlamına geliyor.

Vatandaşların hava durumuna bağlı olarak dış mekan planlarını buna göre yapmaları ve olası sağanaklara karşı hazırlıklı olmaları tavsiye ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava koşullarındaki değişikliklere göre güncel uyarı ve bilgilendirmeleri paylaşmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.