Amazon çalışanları için termal kameralar kurdu

Amazon çalışanları için şirket içinde özel test merkezi kurmuştu. Hastalık belirtileri gösteren çalışanlar tespit etmek için depolara termal kameralar

Amazon çalışanları için şirket içinde özel test merkezi kurmuştu. Şimdi ise hastalık belirtileri gösteren çalışanları önceden tespit etmek için depolara termal kameralar kuracak.

Amazon çalışanları için termal kameralar kurdu. Böylece hasta olduğunun farkında olmayan ancak kısa süre belirtileri göstermeye başlayacak çalışanlar, vücut ısılarında meydana gelen küçük değişimlerle tespit edilebilecek. Ardından da şirket içindeki test merkezinde çalışanlara Covid-19 testi yapılacak. Böylece söz konusu çalışanlar için henüz sert semptomlar ortaya çıkmadan hastalığı erkenden teşhis etmek ve erken tedavi uygulamak mümkün olacak. Bunun da çok sayıda çalışanın hayatını kurtarabileceği hatırlatılıyor.

Amazon, Coronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan krizde, internete yoğunlaşan alışveriş talebini karşılamak için 100 bin yeni çalışan işe aldığını duyurmuştu. Şirketin çalışanları arasında bugüne kadar 50 kişide Coronavirüs testleri pozitif çıktı.

Amazon, çalışanlar arasında sempotm göstermeyen ve pozitif olduğunu bilmeyen 300’e yakın çalışan olduğunu tahmin ediyor. Bu kişilerin, virüsü yaymaması için depolarda çok sıkı hijyen kuralları uygulanıyor. Şimdi termal kameralar sayesinde de olası belirtiler gösterebilecek çalışanlar hızla tespit edip tedavi almaları sağlanacak.

Amazon ayrıca Avrupa’da çok hızlı yayılan virüsün şirket çalışanlarına bulaşmaması için Fransa’daki 6 merkezini 20 Nisan’a kadar geçici olarak kapattığını duyurmuştu.

Huawei Nova 7 serisi sızdırıldı! İşte özellikler!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor