Amazon ormanlarında kaybolan İngiliz gazetecinin cesedi bulundu

Brezilya polisi, Amazon yağmur ormanlarında bulunan iki cesetten birinin İngiliz gazeteci Dom Phillips'e ait olduğunu doğruladı.

Kimliğin diş kayıtlarıyla saptandığını açıklayan polis, yerli uzmanı Bruno Pereira'ya ait olduğuna inanılan ikinci cesedin hala incelendiğini bildirdi.

57 yaşındaki gazeteci Phillips ve 41 yaşındaki uzman Pereira'nın kaybolduğu ilk olarak 5 Haziran'da bildirilmişti. Bu haftanın başlarında, bir şüpheli cesetleri gömdüğünü itiraf etti.

Şüphelinin adının daha sonra Amarildo da Costa de Oliveira olduğu anlaşıldı. Polis, memurları cesetlerin gömüldüğü yere götürmeden önce her iki adamın nasıl öldürüldüğünü ayrıntılı olarak açıkladığını söyledi.

KARDEŞİ TUTUKLANDI


BBC'de yer alan habere göre, şüphelinin kardeşi Oseney da Costa de Oliveira da cinayetlerle bağlantılı olduğu şüphesiyle tutuklandı. Ancak Oseney, cinayetle ilgisi olduğuna dair iddiaları reddediyor.

Şüphelinin itirafının ardından Dom Phillips'in ailesi "kederli" olduğunu söyledi. Radio 4'ün Today programında konuşan Phillips'in kız kardeşi Sian Phillips, ailesinin risklerin farkında olduğunu, ancak erkek kardeşinin söz konusu riskleri bir dereceye önemsemediğini söyledi.

"GAZETECİLİKTE ÖNCÜ BİR IŞIK OLDU"


"Gazetecilikte öncü bir ışık olduğunu düşünüyorum, küresel bir sorun olan bir alana ışık tutuyordu" diyen Sian, erkek kardeşinin Amazon'da yaşayan yerli halkın hikayelerini anlatmak istediğini de sözlerine ekledi.


Sian'ın eşi Paul Sherwood, Phillips ailesinin cinayetin "yasadışı balıkçılığa karışan" kişiler tarafından işlendiğinden neredeyse emin olduğunu, ancak bilmek istedikleri şeyin tek başlarına mı yoksa "diğer güçlü insanların" teşvikiyle mi hareket ettikleri olduğunu söyledi.

Sherwood, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçun bölgede yasadışı balıkçılıkla bağlantılı olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Açlık Krizi ve Çatışma: AB Yetkilisi Gazze'deki Acil Durumu Gündeme Taşıyor
Blinken ve Romney, İsrail Zorlukları ve TikTok'un Kaderini Tartıştı
ABD Mühimmatı Kullanılan İsrail Saldırısı: 7 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti
ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor