Amazon şirketini ırkçı bir tutumla davrandığı için dava açtı

Çarşamba günü, eski Amazon çalışanı Tori Davis ve diğer 25 işçişirkete dava açtı

Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu’na (EEOC) şirketin kendilerini tehlikeli bir ortamda çalışmaya zorladığı iddiasıyla şikayette bulundular. Davis, Amazon şirketinin ırkçı bir tutumla davrandığını dile getirdi. Olayın ele alınmaması halinde yasal işlemle tehdit ettikten sonra şirketin kendilerini işten çıkardığını iddia etti. Mayıs ayında iddialara göre şirket çalışanları şirketin banyosunda ırkçı bazı söylemlere rastladılar. Siyahi bir işçi olan Davis, iş arkadaşları tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldıktan sonra ücretsiz olarak işi bıraktı. Polisin olayı soruşturmasının ardından şirketin, kolluk kuvvetlerinin olayla ilgili aksiyon almadığı da bildirildi.

Şikayete göre Amazon beyaz işçilerin tarafında olarak ırkçılığa göz yummuş. Bir Amazon sözcüsü Engadget’e verdiği demeçte, “Şirket, çalışanlarımızı her türlü ayrımcılığa karşı korumak ve çalışanların kendilerini güvende hissettikleri bir ortam sağlamak için çok çalışıyor” dedi. “Nefret veya ırkçılığın toplumumuzda yeri yoktur ve Amazon tarafından kesinlikle hoş görülmez” ifadeleri kullanıldı.

Bir basın toplantısında Davis, şirketin MDW2’de ek güvenlik politikaları uyguladığını ve tesiste Siyah işçi temsilini iyileştirdiğini görmek istediğini söyledi. Şirket, daha önce işyerinde ırkçılığa izin verdiği iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı. Geçen yıl, şirketin AWS bölümünden bir yönetici, ırkçı mecazlar kullanan bir süpervizörün tacizine maruz kaldığını söyledi. Şirket ayrıca, işyerlerindeki koşulları iyileştirmeye çalışan çalışanları işten çıkarma geçmişine de sahip.

Knights of the Old Republic yeniden yapımı süresiz olarak ertelendi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!