Amazon'dan çalışanlarına 'ya ofise dönün ya da istifa edin' çağrısı

Amazon Web Services (AWS), 2025’te uzaktan çalışmaya son vererek çalışanların ofise dönmesini zorunlu kılacak. CEO Matt Garman, ofis politikasını benimsemeyenlerin ayrılabileceğini söyledi. Teknoloji sektöründe bu karar, esnek çalışma ve verimlilik tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Amazon Web Services (AWS), 2025 itibarıyla uzaktan çalışmayı sona erdirecek ve çalışanlarının ofise dönmesini zorunlu hale getirecek. AWS CEO'su Matt Garman, ofis politikasını benimsemeyenlerin başka şirketlere geçebileceğini belirtti. 

COVID-19 pandemisi sırasında uzaktan çalışma yaygınlaşmış ve özellikle teknoloji sektöründe birçok şirket bu modeli benimsemişti. Ancak pandemi sonrasında bazı şirketler ofise dönüşü zorunlu tutmaya başladı. Seattle merkezli AWS de, çalışanlarının ofise dönmesini istemeyenlerin işten ayrılabileceğini bildirdi. 

Geçtiğimiz ay, Amazon İcra Kurulu Başkanı Andy Jassy, 2025’te tam zamanlı ofis uygulamasına geçileceğini duyurmuştu. Şirketin mevcut politikası ise çalışanların haftada ortalama üç gün ofiste çalışmasını öngörüyor.

Teknoloji sektöründe ofise dönüş talimatı geniş çapta tartışmalara neden olurken, bazı araştırmalar bu durumun uzaktan çalışanların işten ayrılma oranını artırabileceğine işaret ediyor. Esnek çalışma koşulları ve verimlilik gibi kavramlar da bu tartışmaların merkezinde yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.