AMB ve Fed arasındaki faiz yarışı: Euro ve Dolar paritesi 1'e mi inecek?

Avrupa Merkez Bankası ve Federal Rezerv arasındaki faiz indirim yarışı, Euro ve Dolar arasındaki değer eşitlenme beklentilerini artırıyor. Bankaların uyarılarına göre, Euro'nun değer kaybı hızlanabilir ve parite 1'e doğru düşebilir.

Bu yıl Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), Federal Rezerv'den (Fed) daha fazla faiz indireceğine dair beklentiler, Euro ile dolar arasındaki değer eşitlenmesi öngörülerini güçlendiriyor. Bank New York Mellon ve Alman LBBW gibi kuruluşlar, AMB ile Fed'in faiz indirim politikalarındaki farklılaşmanın Euro'da değer kaybına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Bu uyarılar, Euro ve Dolar paritesinin 1'e ulaşabileceği öngörülerini de beraberinde getiriyor.

Bank New York Mellon'ın Kıdemli Stratejisti Geoffrey Yu, Euro ve Dolar paritesinin 1'e düşebileceğini belirterek, bankanın Perşembe günü faiz indirimini dışlamadığını ifade etti. Bloomberg anketine katılan stratejistlerin hiçbirinin, paritede 1 tahmini olmadığı görülüyor. Bu durum, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Avrupa'da enerji paniğinin yaşandığı dönemde, Euro'nun son olarak gördüğü seviyelerin %8'lik bir düşüş gerektireceği anlamına geliyor.

LBBW Kıdemli Ekonomisti Moritz Kraemer ise, Fed'in faiz indirim yapmadığı bir ortamda AMB'nin faiz indirimi yapması halinde, paritenin hızla eşitlenebileceğini belirtti. Banka, Euro'nun 2025 yılında 1,01'e gerileyeceği öngörüsünde bulunuyor.

Bu beklentiler, Avrupa Merkez Bankası'nın Fed'den daha agresif bir faiz indirimi politikası izleyeceği yönünde. Bu durum, Euro'nun değer kaybına yol açarak Euro ve Dolar arasındaki pariteyi etkileyebilir. Bu süreçte, ekonomistlerin ve stratejistlerin çeşitli senaryolar üzerinde çalıştıkları ve Euro'nun Dolar karşısında gelecekteki performansını tahmin ettikleri görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Uzmanlar uyardı: İşte ATM'lerde en çok kullanılan şifreler
Rekabet Kurulu'ndan Google'a para cezası
Açıklanan tasarruf önlemleri palavradır, hikayedir, göstermeliktir
Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
Otomotiv devinin iflas talebi şok etkisi yarattı: Kimse beklemiyordu