Amerika'da TikTok'u Yasaklayan Yasa Kabul Edildi!

ABD Temsilciler Meclisi, "ulusal güvenlikle ilgili problem oluşturduğu" iddiasıyla ülkede TikTok'un yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul ederek Senato'ya gönderdi. İşte haberin detayları...

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, "Amerikalıları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası" başlıklı tasarı, 352 "evet" oyuyla kabul edildi. Tasarı, Çinli ana ortak ByteDance şirketinin TikTok'u satmasını veya uygulamanın ilgili platformlardan 5 ay süreyle veya tamamen yasaklanmasını öngörüyor.

Cumhuriyetçi ve Demokratların ortak oylarıyla desteklenen tasarıya, Pekin merkezli ByteDance firmasının Amerikan vatandaşlarına ait bilgileri Çin yönetimine ilettiği iddiasıyla destek veriliyor. Tasarıya karşı çıkan Kongre üyeleri ise bu iddiaların kanıtlanması gerektiğini ve uygulamanın yasaklanmasının ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini öne sürüyor.

TikTok'un yönetimi ise ABD'de diğer sosyal medya platformları gibi tamamen Amerikan yasalarına uygun çalıştıklarını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

Tasarının Temsilciler Meclisi'nde büyük çoğunlukla geçmesinin ardından, gözler tasarının Senato'ya gönderildiği yöneltilmiş durumda. ABD Başkanı Joe Biden ise tasarının ulusal güvenlik hassasiyeti nedeniyle masasına gelmesi halinde imzalayacağını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Tesla sürücülerinden şarj süresini hızlandırmak için ilginç yöntem: ıslak havlu kullanıyorlar!
WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor: Baştan aşağı değişiyor!
Güneş fırtınası geliyor: Elektrik şebekeleri ve iletişim ağları etkilenecek!
Yapay zeka ölü insanları taklit ediyor: Psikolojik etkisi yıkıcı olabilir!
Aşırı tuz kullanımına dikkat: Mide kanserine yakalanabilirsiniz!