Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişe duyuyoruz"

Amerikalı senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Murphy Türkiye’de temaslarda bulunuyor. Murphy İstanbul'da Senatör Shaheen ile birlikte "Türkiye'de basın özgürlüğünden endişe duyan bir grup ifade özgürlüğü savunucusu ile bir araya geldim''

Dün Ankara'da gerçekleşen bir toplantıda, Senatörler AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Toplantıya, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de katıldı. Senatörler Shaheen ve Murphy ise bugün İstanbul'da bir grup gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisiyle bir araya geldi.

Erdoğan ile yapılan toplantının ardından, Connecticut Senatörü Chris Murphy sosyal medya platformundan bir paylaşım yaparak, Senatör Shaheen ile birlikte Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ABD-Türkiye ilişkilerindeki ivmeden nasıl faydalanabileceklerini konuştuklarını belirtti. Ukrayna, Suriye, Gazze, Balkanlar ve askeri ortaklık gibi geniş kapsamlı konuları ele aldıklarını ve yeni ortak zemin arayışına girdiklerini ifade etti.

TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ENDİŞE DUYAN GRUPLA BİR ARAYA GELDİ

Murphy, bu sabah yaptığı başka bir paylaşımda ise İstanbul'da Senatör Shaheen ile birlikte Türkiye'de basın özgürlüğünden endişe duyan bir grup ifade özgürlüğü savunucusu ve gazeteciyle bir araya geldiklerini paylaştı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan bir sosyal medya paylaşımında ise, Başkonsolos Julie Eadeh'in senatörleri İstanbul'da ağırladığı belirtildi ve ziyaretin, Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çektiği vurgulandı.

Senatör Shaheen'in sitesinde yapılan bir açıklamada, Macaristan, Moldova ve Türkiye'ye gerçekleştirilen bu iki partili Kongre heyetinin liderliğini üstlendiği belirtildi. Shaheen, Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılına yaklaşılırken, bölgedeki müttefikler ve ortaklarla çalışmanın önemini vurgulayarak NATO'nun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Senatör Thom Tillis ise, Macaristan temaslarına katıldı ve İsveç'in NATO'ya hızlı katılımının önemini vurgulayarak Macaristan'a İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması çağrısında bulundu. Senatör Chris Murphy ise, Türkiye, Macaristan ve Moldova ziyaretine katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, NATO müttefikleri olan Türkiye ve Macaristan ile işbirliğini güçlendirmeyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

 
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma
İbrahim Tatlıses'in Torunundan Tatlıses'e Zehir Zemberek Sözler!
Barış Arduç ile Hande Erçel'den Sürpriz! Başrol! Hayranları Şaşkın!