Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi

Michigan Üniversitesi'nin açıkladığı verilere göre, Amerikalı tüketicilerin güveni mart ayında arttı. Tüketici güven endeksi önceki aya kıyasla 2,5 puan yükselerek 79,4'e çıktı. Mevcut ekonomik koşullar ve uzun vadeli beklentilerde artış gözlendi.

Michigan Üniversitesi'nin açıkladığı verilere göre, Amerikalı tüketicilerin mart ayındaki güveni arttı. Tüketici güven endeksi önceki aya kıyasla 2,5 puan yükselerek 79,4'e çıktı. Mevcut ekonomik koşullar ve uzun vadeli beklentilerde iyileşme görüldü. Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, enflasyonun yumuşayacağına dair güvenin devam ettiğini ifade etti.

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksinin mart ayına ilişkin nihai verilerini açıkladı. Buna göre, endeks martta geçen aya kıyasla 2,5 puanlık artışla 79,4'e yükseldi. Bu veri, öncü verinin yukarı yönlü revize edilmesiyle ortaya çıktı; mart ayı için öncü veri 76,5 olarak açıklanmıştı. Şubat ayında ise endeks 76,9 olarak kaydedilmişti.Mevcut ekonomik koşulları ölçen endeks, martta aylık bazda 3,1 puan artarak 82,5'e yükseldi. Aynı dönemde tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan beklentiler endeksi de 2,2 puanlık artışla 77,4'e çıktı.Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, açıklamada tüketicilerin enflasyonun yumuşayacağına dair güven gösterdiğini belirtti. Ayrıca, kişisel finans ve beklentilerde ılımlı bir iyileşme olduğunu vurguladı. Ancak, Hsu, gelecek aylarda ekonomik görünümlerin seçim ve ekonomi politikası tartışmalarıyla değişkenlik gösterebileceğine dikkat çekti.Hsu'nun ifadesine göre, martta kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 3'ten yüzde 2,9'a, uzun vadeli enflasyon beklentisi ise yüzde 2,9'dan yüzde 2,8'e geriledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!