Amsterdam’da Sevgililer Günü’ne Türk dokunuşu yapıldı!

Olten Filarmoni Orkestrası, Amsterdam'ın ünlü Concertgebouw salonunda, 14 Şubat'ta düzenlenecek olan unutulmaz bir konserle sahne alacak. Hollanda'nın tarihî ve prestijli bu konser salonuna davetli ilk Türk Orkestrası olacak.

İzmir kökenli girişimciler Ceyhan ve Fatma Olten çifti, 10 yıl önce Türkiye'deki konservatuvar mezunu sanatçılara destek olmak amacıyla Olten Filarmoni Orkestrası'nı kurdu. Elektrik mühendisi Ceyhan Olten ve endüstri mühendisi Fatma Olten liderliğindeki orkestra, yerel ve uluslararası alanda birçok konserle adından söz ettirdi.

Olten Filarmoni Orkestrası, 14 Şubat'ta Amsterdam'un ünlü Concertgebouw salonunda tarihi bir konser verecek. Hollanda'nın köklü bu konser salonuna davet edilen ilk Türk orkestrası olmanın gururunu yaşayan orkestra, uluslararası alanda tanınırlığını artırmaya devam ediyor.

Orkestra, 70 kişilik kadrosuyla Murat Cem Orhan yönetiminde, ünlü Fransız klarnet sanatçısı Joe Christophe eşliğinde, Amsterdam'daki Concertgebouw salonunda "Valentine Classics at the Movies" adlı özel bir konser için hazırlıklarını sürdürüyor. Biletlerin büyük bir ilgiyle karşılandığı konserde, Türkiye'den de izleyicilerin yer alması bekleniyor. Gecede Gershwin, Mozart, Shaw, Williams, Bernstein, Silvestri, Morricone, Rota gibi romantik eserler seslendirilecek.

Olten Sanat Vakfı İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olten Filarmoni Orkestrası, 14 Şubat'taki Amsterdam konseriyle müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Bu özel konserle birlikte, orkestranın müzikal yolculuğu daha da genişleyecek" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı