Ana Muhalefetin Övdüğü Valiler Görevden Alındı! Neden?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 16 ilin valisi değiştirildi, 12 vali merkeze çekildi. CHP’li Murat Bakan, bu değişikliklerin liyakatten uzak bir parti devletine işaret ettiğini belirterek sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan valiler kararnamesiyle 16 ilin valisi değiştirildi, 12 ilin valisi merkeze çekildi. Bu ani kararnameye CHP’den sert tepki geldi. Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir’de yaptığı bir konuşmada övdüğü Manisa ve Amasya valilerinin merkeze alınması dikkat çekti.

CHP’Lİ MURAT BAKAN’DAN TEPKİ

CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, valilerin görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Murat Bakan, "Eğer bir vali ana muhalefet liderinin övgüsüne mazhar oluyorsa, o vali gerçek bir devlet adamıdır" diyerek, valilerin görevden alınmasını parti devletinin somutlaşmış hali olarak nitelendirdi.

"DEVLET ADAMI YERİNE İTAAT EDEN VALİ İSTİYORLAR"

Bakan, devlet adamlığının liyakatle ölçülmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetin yalnızca itaat eden valiler istediğini savundu. "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, her siyasi düşünceden liyakat sahibi kişilerin görev alacağı bir düzen kuracağız" diyen Bakan, merkeze çekilen valilerin parti devlet anlayışıyla görevden alındığını ileri sürdü.

ANA MUHALEFETİN ÖVDÜĞÜ VALİLER GÖREVDEN ALINDI

CHP lideri Özgür Özel'in övgüyle bahsettiği Manisa ve Amasya valilerinin merkeze çekilmesi, CHP’nin tepkisini daha da artırdı. Bu durumun, hükümetin liyakate değil, sadece sadakate önem verdiği eleştirilerini doğurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.