Anadolu Ajansı sahte Adnan Menderes mektubunu gerçek gibi sundu

Anadolu Ajansı (AA), 60 darbesinden sonra dönemin başbakanı Adnan Menderes'in ağzından yazılan sahte bir mektubu gerçek sanarak yayımladı.

1960 askeri darbesinin ardından dönemin başbakanı Adnan Menderes'in ağzından yazılan sahte bir mektup  "antikavesanat.com" isimli müzayede sitesinde satışa sunuldu.

Muhalif.com.tr'de yer alan habere göre; söz konusu sahte mektup, Menderes'i yargılayanlara hitaben yazılmış. Satışa sunulan sahte mektubun, arkadaşı Sadık Batum ve birkaç siyasetçi tarafından yazıldığı müzayede sitesinde belirtiliyor.

Mektubun sahte olduğu açık bir şekilde belirtilirken Anadolu Ajansı (AA), mektubu gerçek bir mektup olarak haberleştirdi. AA, haberi bir süre sonra yayından kaldırdı.

Mektup şöyle:

Eylül 1961, Size dargın değilim. Sizin ve diğer zavallıların iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, 'Adnan Menderes hürriyet uğruna ortaya koyduğu başını on yedi sene içinde almadığınız için sizlere müteşekkirdir.'

 

İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme bu kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz? Şunu da söyleyiniz ki, milletçe bir gün mutlaka kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi, efendilerinizi yine ben 1950'de olduğu gibi kurtarabilirdim.

 

Dirimizden korkmamalıydınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes'in ölüsü, ölünceye kadar sizleri takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Buna rağmen merhametim sizinledir. Millet sağ olsun.

 

A. Menderes (Başsavcı Altay Ömer Egesel vasiyeti bir subaydan alınmıştır.)

Muhalif'in ulaştığı Anadolu Ajansı, konuya ilişkin açıklamada bulunacağını ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfıra zam gelince satışlar uçtu: İkinci el otomobil satışlarında bayram havası yaşanıyor!
Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
Mini Cooper'da büyük bir sürpriz: MINI Countryman modeli şimdi 590 bin TL indirimle satışta
Renault Megane, Dacia Duster ve Jogger modellerinde düşük faizli indirim kampanyası
MG'den heyecan verici bir haber geldi! 150.000 TL destek alan o model rakiplerini çatlattı